Sincan Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi verildi

Sorumlu oldukları yerlerde hizmet veren çalışanlarının gerekli bilgilere sahip olması belediyeler için büyük anlam ifade ediyor. Ana hizmet odakları il ve ilçe sakinleri olan personellerin eğitim aldığı konular arasında ilk yardımda bulunuyor.

Sincan Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi verildi

Defalarca kanıtlanmış olmasından dolayı kaza ya da afet gibi durumlarda yaralanan insanlara ilk yardım yapılması büyük önem taşıyor. İnsanların hayatta kalmalarına bile etki eden bu bilgilerin her an her yerde lazım olmasından ötürü Sincan Belediyesi personelleri için bir eğitim programı düzenlendi.Sincan Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi verildi

"GENİŞ KAPSAMLI BİR EĞİTİM PROGRAMI"

Sincan İlçe Sağlık Müdürlüğü İlk ve Acil Yardım uzmanları tarafından verilen temel ilk yardım eğitiminde, Sincan Belediyesi personellerine uygulamalı ve teorik olarak olaylar karşısında neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Sincan Belediyesi "Belediyemizin farklı birimlerinde görev yapan mesai arkadaşlarımıza ev kazası, doğal afet, trafik kazası ve hastalık gibi hayati tehlike arz eden durumlarda ilk ve acil yardımın nasıl olması gerektiğini içeren geniş kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi" diyerek program hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Sincan Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi verildi - Resim : 2

HERKESİN BU BİLGİLERE SAHİP OLMASI ÖNEM TAŞIYOR

Resmi bir sorumluluğu olmamasına rağmen insanların ilk yardım bilgisi alması başka insanların hayatının kurtulması açısından büyük önem taşıyor. Doğru müdahale insanın hayatını kurtardığı gibi ilk yardım bilgisi olmadan yapılan müdahale insanların hayatını kaybetmesine bile neden olabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER