Sincan Belediyesi okullardaki kantinleri denetliyor

Okullarda bulunan milyonlarca öğrencinin sağlığını korumak adına Sincan Belediyesi kantinlerde denetleme çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan denetlemelerde işletme ve satılan ürünlerin uygun olup olmadığını kontrol ediyor.

Sincan Belediyesi okullardaki kantinleri denetliyor

Öğrencilerin sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmesi açısından dikkat edilen konular arasında düzgün beslenme yer alıyor. Günün büyük çoğunluğunu okullarında geçiren öğrenciler yemeklerini de okul kantinlerinden aldıkları besinlerle yiyor.

KANTİNLERİN UYGUNLUĞU KONTROL EDİLİYOR

Bu noktada satılan ürünlerin gerekli şartları karşılayıp karşılamadığı adına Sincan Belediyesi ilçe sınırlarındaki kantinleri denetliyor. Söz konusu kantinleri denetleyen Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri hijyen uygunluğu, gıdaların son kullanma tarihleri, yasaklı ürünlerin satış listesinde olup olmadığı gibi konularda kontrolleri sağlıyor.

Söz konusu denetlemelerde eksikleri olan kantinlere bir an önce tespit edilen eksikleri uyarma konusunda uyarılarda bulunuluyor.

DENETLEMELER DEVAM EDECEK

Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları denetimler tek sefere mahsus olmayacak. Ekipler aralıklarla okullarda kantinlerin istenilen şartları sağlayıp sağlamadığı konusunda denetlemelerine devam edecek.

Aynı şekilde Ankara'nın farklı ilçelerinde de zabıta ekipleri öğrenci sağlığını korumak adına kantinleri denetliyor. Bu konuda kantinlere yasa dışı bir girişimde bulunmaları takdirde olacaklar hatırlatılıyor.

Sincan'da yaşayan ya da çocuğunu Sincan'daki okullara gönderen ailelerde evlatlarının okullarda yediği besinlerden olumsuz etkilenmemesini istiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER