Sincan Belediyesi Musiki Konservatuvar Öğrencileri konser verecek

Ankara'nın Sincan ilçesinde müzik dolu bir akşam daha geçirilecek. Tüm halkın davet edildiği törende öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşayacak.

Sincan Belediyesi Musiki Konservatuvar Öğrencileri konser verecek

Eğitim döneminin sona günlerine gelinmesinden dolayı çeşitli branş ve kategorilerde ders gören öğrenciler sene sonu heyecanı yaşıyor. Mezuniyet ile kabiliyetleri tescillenen öğrenciler mesleki hayatlarına adım atmaya başlıyor.

Sincan'da bu kapsamda önemli bir mezuniyet törenine ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yıllarda Sincan'da hizmet veren Müzik Akademisi ile ilgili olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile iş birliğine gidilmişti. Bu iş birliği sonucunda akademideki eğitim 3 yıla çıkarılmış ve akademi konservatuvar statüsü kazanmıştı.

KONSER VE MEZUNİYET BİR ARADA

Sincan'da hizmet veren bu alan öğrenciler hem Türk musikisi ile ilgili profesyonel eğitim alma hem de farklı enstrümanlarda kendini geliştirme fırsatı yakalamıştı.

3 yıllık eğitimin ardından mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için 7 Haziran Cuma günü bir mezuniyet töreni hazırlandığı öğrenildi. Sincan Belediyesi'de bu konuda kolları sıvadı ve mezuniyetin bir konser havasında geçmesi için çalışmaları tamamladı.

Sincan Belediyesi Musiki Konservatuvar Öğrencileri konser verecek

BAŞKAN ERCAN'DAN DAVET

Söz konusu mezuniyet ile ilgili Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'dan ilçe sakinlerine bir davet geldi. Başkan Ercan sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak "Müziği ritmi, notaların ahengi, kültür ve sanatın zirvesi sizin için burada. 2023-2024 dönemi Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerimizin mezuniyet töreni ve konser programına davetlisiniz" şeklinde konuştu.

Lale Konferans Salonunda gerçekleşecek olan törende öğrenciler Türk Musikisinin sevilen eserlerini seslendirecek. İlçe halkı ve mezun öğrencilerin ailelerinden konsere ilginin yüksek olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER