Sincan Belediyesi kreşlerine ön kayıtların başladığını duyurdu

Çocuklarının eğitimli ve sosyal bir ortamda yetişmesini isteyen aileler uygun gördükleri kreşlere giderek çocuklarını emanet ettiriyor. Sincan'da uygulamalar ve oyunlar gibi okul öncesi eğitim verilen belediye kreşleri ile ilgili bir bilgilendirme yapıldı.

Sincan Belediyesi kreşlerine ön kayıtların başladığını duyurdu

Her sene yurt genelinde binlerce minik birey anne ve babaları tarafından kreşlere yazdırılıyor. Anne ve babalarının çalışma durumu gibi nedenlerden dolayı çocuklarını yazdırdığı kreşler konusunda aileler uzun araştırmalar kapsamında karar veriyor.

KESİN KAYITLAR ÖNCESİ KURA ÇEKİLECEK

Bu bağlamda devlet kurumuna bağlı olması ile ayrı bir farkı olan Sincan Belediyesinin Papatya, Menekşe, Zambak, Leylak ve Lale kreşleri için ön kayıt sürecinin başladığı duyuruldu. Sincan Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmede ön kayıtların 20 Temmuz'da biteceği öğrenildi.

Sincan Belediyesi kreşlerine ön kayıtların başladığını duyurdu

Ön kayıt başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ise aileler arasında kura çekilecek. Seçilen ailelerin evlatları ise 5-9 Ağustos tarihinde kesin kayıt işlemini gerçekleştirecek.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ NOKTASINDA KREŞLERİN ROLÜ BÜYÜK

Anne babalar için çocuklarını kreşe yazdırmak kadar uygun kreşi bulmakta büyük önem taşıyor. Bu nedenle Sincan Belediyesi bünyesinde çocukların becerilerini geliştirip sosyal ve duygusal yönlerini artırabildiği kurslara ilginin yüksek olması bekleniyor.

Çocuklar kayıt işlemlerinin bitmesinin ardından yeni döneme Eylül'de merhaba diyecek. Ailelerde bu zamana kadar yapılacak bilgilendirmeleri Sincan Belediyesi tarafından öğrenebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER