Sincan Belediyesi Kızılcahamam yangının söndürülmesine ekipleri ile destek verdi

Ankara ve Bolu'da endişeli ve gergin saatlerin geçmesine neden yangın uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alınmıştı. Kızılcahamam'da başlayan ve Gerede ilçesine sıçrayan yangınlara Ankara'nın farklı ilçelerinden çok sayıda ekip gönderildi.

Sincan Belediyesinden Kızılcahamam yangınına yardım eli

İlk olarak Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan yangın komşusu olan Bolu'nun Gerede ilçesine de sıçramıştı. Hava sıcaklığının ve farklı nedenlerinde etkisi ile gücünü artıran yangın Bolu'da da zor anlar yaşanmasına neden olmuştu.

Yangının yoğun bir ormana sahip olan Gerede ilçesine kadar ulaşması sonrasında yüzlerce kişiden oluşan ekipler yangın söndürme çalışmalarına başladı. Kızılcahamam'ın yardımına Ankara'dan çok sayıda ekipte yetişti.

"HEPİMİZE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN"

Sincan Belediyesi de yangının başlamasının ardından Kızılcahamam'a ekipler göndererek çalışmaların daha hızlı bitmesi konusunda yardımda bulundu. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kızılcahamam ilçemizde başlayan ve Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan yangının söndürülme çalışmalarına belediyemize ait su tankerleri ile destek oluyoruz. Temennimiz yangının en az hasarla bir an önce söndürülmesi. Yangınla mücadelede sahada olan tüm personelimize kolaylıklar diliyorum. Hepimize büyük geçmiş olsun" şeklinde konuşarak desteklerinden bahsetmişti.

Bölgeden gelen son haberler yangınların kontrol altına alındığı şeklinde oldu. Olayın ardından bölgede büyük bir alanda tahribat meydana geldiği öğrenildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER