Sincan Belediyesi kendi yetiştirdiği çiçekleri sokaklara yerleştiriyor

Yaz döneminin gelmesi ile beraber sokaklarda çevre düzenleme ve iyileştirme çalışmaları hız kazandı. Vatandaşların gün içinde sıkça yer aldığı alanlarda temiz ve görselliğe dikkat eden ekipler çiçek ekme işlemleri gerçekleştiriyor.

Sincan Belediyesi kendi yetiştirdiği çiçekleri sokaklara yerleştiriyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde de son günlerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Sincan Belediyesine bağlı ekipler ilçenin farklı ve işlek yerlerine çiçekler koyarak görsel olarak daha hoş bir görünüm olmasını sağlıyor.

SİNCAN SOKAKLARI ÇİÇEKLENİYOR

Sincan Belediyesi'nin ekmiş olduğu çiçekler ile ilgili önemli bir ayrıntı bulunuyor. Belediye ekiplerinin Sincan'ın görselliğini daha da iyi noktaya çekmek için ektiği çiçekler bizzat Sincan Belediyesi tarafından yetiştirildi.

Sincan Belediyesi kendi yetiştirdiği çiçekleri sokaklara yerleştiriyor

Sincan'ın farklı yerlerinde yetiştirilen çiçekler uygun zamanları gelince Sincan'ın tespit edilen noktalarına konuldu. Çiçeklerin insan psikolojisine olumlu etkisinin olması ve görsel anlamda zevk vermesi yüzünden yapılan çalışmalar yerinde bulundu.

BELEDİYE EKONOMİSİNE OLUMLU KATKI

Sincan Belediyesi çiçek yetiştirerek belediye ekonomisinin tasarrufta bulunmasını sağlıyor. Belediye ayrıca yetiştirdiği çiçekleri satarak kendine ek gelir oluşturuyor. Yaz aylarında yoğun olarak yapılan ilçe park, cadde ve meydan gibi yerlere çiçek ekimi işleminin ilerleyen dönemlerde de yapılması ön görülüyor.

Sincan'da yaşayan vatandaşlarda yapılan görsel düzenlemenin daha iyi olduğunu ifade ediyor. Bu konuda Sincan Belediyesi'de ilçenin sokaklarını daha iyi hale getirme adına çalışacaklarını belirtiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER