Sincan Belediyesi istihdam garantili kurs başvurularını başlattı

Sincan Belediyesi 18-35 yaş arası iş arayan vatandaşlar için istihdam garantili kurs başvurularını başlattı. Ankara Kalkınma Ajansı ve ASO Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenecek olan kurslara ilişkin detaylar belli oldu.

Sincan Belediyesi istihdam garantili kurs başvurularını başlattı

Kadın ve genç istihdam sayısını artırmak için harekete geçen Sincan Belediyesi 18-35 yaş arası vatandaşlar için başvuruların başladığını duyurdu. Kurslara katılacak olan vatandaşlar için kursların haftada 5 gün olmak üzere toplamda 200 saat boyunca devam edeceği belirtildi.

200 saatlik eğitimler sonrasında kursiyerler iş hayatına hazır bir hale getirilecek. Kursiyerler endüstriyel otomasyon ve teknolojisi, kalite kontrol ve ileri ölçüm uzmanlığı gibi pek çok alanda eğitim alabilecek.

KURSLAR 200 SAAT BOYUNCA SÜRECEK

Kursiyerler CNC Tezgâh Operatörlüğü, Elektrik/Elektromekanik Bakım ve Montaj Uzmanlığı, Kaynak Teknolojisi Uzmanlığı, Dikiş Makinası Operatörlüğü, Endüstriyel Otomasyon ve Teknolojisi Bakım ve Onarım Uzmanlığı, Kalite Kontrol ve İleri Ölçüm Uzmanlığı, GES ve Elektrikli Cihaz Bakım Onarım Uzmanlığı alanlarında eğitim alacak. Haftada 5 gün toplamda 200 saat sürecek olan eğitimlerin sonunda kursiyerler istihdama hazır hale gelecek.

BAŞVURULAR 2 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

Sincan Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ile ASO Sürekli eğitim Merkezi’nden örnek projeye hayata geçti. Kurslara katılmak isteyenler için başvuruların 2 Eylül 2024 Pazartesi’ye kadar devam edeceği belirtildi. 200 saat boyunca devam edecek olan kurslara 18-35 yaş arasındaki vatandaşlar başvurabilecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER