Sincan Belediyesi ilçedeki camilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde Müslüman vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirdiği camilere yönelik adımlar atılıyor. Belediyeye bağlı ekipler camilerin bakım ve onarım işleri konusunda mesai harcıyor.

Sincan Belediyesi ilçedeki camilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

Aynı anda binlerce insanı ağırlayabilen camilerde zaman içinde çeşitli ihtiyaçlar baş gösterebiliyor. Eskiyen ve arızalan yerler, elden geçirilmesi gereken eşyalar ile ilgili yapım çalışmalarının olması belirli bir bütçe gerektiriyor.

Sincan Belediyesi ilçedeki camilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

Bu konuda ise Sincan Belediyesi camilere yönelik bakım ve onarım çalışmasıyla bu sorunun ortadan kalkması konusunda destek oluyor. Sincan Belediyesi camilerin bahçesine vatandaşların dinlenebileceği çardak yapımı, camiye girilirken bir tehlike olmasını önleme amaçlı merdivenlere korkuluk takılması ve gerekli yerleri boyama gibi bir çok hizmet gerçekleştiriyor.

"SİNCAN HEPİMİZİN"

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da yapmış oldukları cami temizliği ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Başkan Ercan "Camilerimize gözümüz gibi bakıyoruz. Belediye olarak ilçemizdeki camilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sincan hepimizin" ifadelerini kullandı.

Sincan Belediyesi ilçedeki camilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor - Resim : 2

Camilerin düzenli bir geliri olmadığı için kendi içindeki ihtiyaçları bağışlar ile ilerliyor. Hayırseverlerin camiye yaptıkları bağışlar ya da yapımını üstlendiği durumlar haricinde camiler maddi sıkıntılar ile baş başa kalabiliyor. Sincan Belediyesi de vermiş olduğu bu hizmet ile insanların ibadete mekanlarının görsel ve işlevsel olarak daha iyi konuma gelmesini sağlıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER