Sincan Belediyesi ilçede çiftçiler için köylü pazarları kuracaklarını duyurdu

Ankara'nın Sincan ilçesinde kırsal yerlerde yaşayan vatandaşların kendilerine gelir oluşturması açısından önemli bir adım atıldı. Belediye konu ile ilgili detaylı bir bilgilendirme yaptı.

Sincan Belediyesi ilçede çiftçiler için köylü pazarları kuracaklarını duyurdu

Semt pazarlarına ülkemizde vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde ilgi gösterilmeye devam ediliyor. Taze ve doğal besin tüketmek isteyen insanlar bütçelerine uygun bir şekilde market alışverişlerini kurulan pazarlardan karşılıyor.

SİNCANLILAR TAZE VE DOĞAL ÜRÜNLER İLE BULUŞACAK

Sincan Belediyesi de vatandaşlar tarafından tarafından pazarlara gösterilen ilgiyi anlamlı bir adım kapsamında kullanma kararı aldı. Belediye yaptığı açıklamada köylerde ikamet eden ve taze ürünler yetiştiren çiftçiler için semt pazarları kuracaklarını duyurdu.

Sincan Belediyesi ilçede çiftçiler için köylü pazarları kuracaklarını duyurdu

Sincan Belediyesi sosyal medya hesabından pazarların hangi tarihte hangi yerlerde kurulacağı listesini paylaştı. Yapılan açıklamada "Çiftçilerimizin emeği, topraklarımızın bereketi Üretici Köylü Pazarı’nda Köylerimizde üreticilerin özenle yetiştirdiği taptaze ürünler Üretici Köylü Pazarlarında hemşerilerimize arz ediliyor" denildi.

PAZAR TAKVİMİ AÇIKLANDI

Sincan Belediyesi'nin kuracağı köylü pazarlarının yerleri ve kuruluş tarihleri sırasıyla şu şekilde oldu;

14 Temmuz: Yenikent Pazar Yeri

16 Temmuz: Mevlana Mahallesi Semt Pazar Yeri

19 Temmuz: Osmanlı Mahallesi Kapalı Semt Pazar Yeri

20 Temmuz: Gazi Osman Paşa Mahallesi Semt Pazar Yeri

Sincan halkının ve çevre ilçelerdeki vatandaşların köylü pazarlarına büyük bir alaka göstereceği düşünülüyor. İnsanların taze ve doğal ürün hassasiyetinin pazarlardaki esnaflara iyi bir gelir sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER