Sincan Belediyesi gençleri Bilim Sincan ile geleceğe hazırlıyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde geçtiğimiz aylarda açılan Bilim Sincan yeni yetenekler keşfetmek ve miniklere teknolojiyi sevdirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Murat Ercan'da sık sık burayı paylaşarak Sincanlı çocukları buraya gelmeye teşvik ediyor.

Dünyanın teknoloji ve bilim temelli olarak sürekli bir değişim içinde olması, gelecek nesillerin kendini bu konuda geliştirmesi için en önemli gerekçelerden birisi oldu. Devlet ve özel kurumlarda bu konuda hamleler yaparak Türk gençlerinin hayatlarında bilime daha çok yer vermesine destek olmaya başladı.

Bilim Sincan, içerisinde yer alan atölyeler ile gençlerin uygulamaları bir şekilde eğitim almasını sağlıyor. Yaz aylarında da açık kalmaya devam eden Bilim Sincan'da farklı yaş gruplarına yönelik bir çok ders bulunuyor.

Sincan Belediyesi gençleri Bilim Sincan ile geleceğe hazırlıyor

"GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI BİLİM SİNCAN'DA YETİŞİYOR"

Bilim Sincan ile ilgili Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da yeni bir paylaşımda bulundu. Başkan Ercan, bilim ve teknoloji üssü benzetmesi yaptığı bu yer ile ilgili "Yaz dönemi eğitim programlarımız meraklı bakışlarla izlenmeye, ilgiyle dinlenmeye ve hayranlıkla takip edilmeye devam ediyor. Burada geleceğin bilim insanları, mucitleri ve teknoloji üreticileri Bilim Sincan’da yetişiyor" ifadelerin kullanarak dikkatleri buraya çekti.

Astronomi Uzay ve Havacılık, Deneyap, Doğa Bilimleri, Matematik, Tasarım ve Teknoloji atölyelerine sahip Bilim Sincan Fatih mahallesinde hizmet veriyor. Bu yer ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenlerin bilim.sincan.bel.tr adresini incelemesi yeterli oluyor.

Kaynak: Haberankara.com