Sincan Belediyesi gençlere Türk okçuluğu kursu veriyor

Son yıllarda özellikle Mete Gazoz gibi sporcularımızın okçuluk konusunda dünya çapında başarılar elde etmesi bu alana ilgiyi artırdı. Bir ata sporu olması ile de bilinen okçuluk ile ilgili Sincan Belediyesi uzman eğitimciler eşliğinde kurs vermeye devam ediyor.

Sincan Belediyesi gençlere Türk okçuluğu kursu veriyor

Binlerce yıllık Türk kültüründe ve Anadolu coğrafyasında özel bir yeri olan okçuluk günümüz dünyasında modern şartlarda spor olarak yapılmaya devam ediliyor. Türkiye'de okçuluk konusunda elde ettiği madalya ve dereceler ile bu alanda iddialı olduğunu gösteriyor.

Paris 2024 Olimpiyat oyunlarında Erkek Okçuluk Takımı ve Karışık Çiftler Tabanca atışlarında elde edilen milli başarılar atıcılık spor dallarının gençler arasında popülerliğinin artmasına olumlu yönde katkıda bulundu.

Sincan Belediyesi gençlere Türk okçuluğu kursu veriyor

Sincan Belediyesi de kendini sportif alanda geliştirmek isteyen gençlere bu konuda önemli bir fırsat sunuyor. Sincan Selçuklu Gençlik Merkezinde uzmanlar tarafından kursiyerlere okçuluk konusunda geniş bilgiler veriliyor.

"YÜZLERCE GENCİMİZ OKÇULUK SPORUNUN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENİYOR"

Konu ile ilgili konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da "Geleceğin Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu okçuları Sincan’da yetişiyor. Selçuklu Gençlik Merkezimizdeki Geleneksel Türk Okçuluğu Kursunda yüzlerce gencimiz uzman eğitimciler eşliğinde okçuluk sporunun tüm inceliklerini öğreniyor" diyerek yapılan faaliyet hakkında bilgiler verdi.

Sincan Belediyesi gençlere Türk okçuluğu kursu veriyor - Resim : 2

Sincan ilçesinde yaşayan ve bu kurslardan yararlanmak isteyen gençler detaylı bilgileri Selçuklu Gençlik Merkezine giderek alabiliyor. Sincan Belediyesi bir çok başlıkta gençlere spor eğitimi alma fırsatı sunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER