Sincan Belediyesi geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için kayıt almaya başladı

Ülkemizde son yıllarda resmi ve özel kurumların en çok yatırım yaptığı konular arasında teknoloji yer alıyor. Yerli teknoloji çalışmaları kadar bu sektörde yer alacak ve ülkeye hizmet edecek gençleri yetiştirmekte büyük önem arz ediyor.

Sincan Belediyesi geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için kayıt almaya başladı

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda Sincan Belediyesi yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklemişti. TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sincan Belediyesi, TÜBİTAK ve T3 Vakfının bir araya gelerek açtığı Bilim Sincan için önemli bir duyuru yapıldı.

SİNCANLI ÇOCUKLAR İÇİN BİLİML VE TEKNOLOJİ İLE İÇ İÇE OLMA FIRSATI

Sincan Belediyesi tarafından ilçedeki çocuklara yönelik yapılan duyuruda Bilim Sincan'da Yaz Eğitim Programı kursları için kayıtların başladığı ifade edildi. Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda "Geleceğin bilim insanları, mucitleri, yazılımcıları ve teknoloji üreticileri olma hayalini taşıyan 6-14 yaş grubuna özel yaz dönemi eğitim programına kayıtlarımız başladı" denildi.

Sincan Belediyesi geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için kayıt almaya başladı

KAYITLAR DİJİTAL ORTAMDA YAPILIYOR

Sincan Belediyesi, Bilim Sincan'da eğitim almak isteyen 6-14 yaş arasındaki çocukların kayıtlarının bilim.sincan.bel.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirileceğini ifade etti.

Mart ayından beri Sincan'ın hizmetinde olan bilim yuvasında küçük yaştaki gençler bilimsel çalışmalar yapabileceği ve deneyerek öğrenebileceği atölyelerde yer alabiliyor. Hayatının ilk yıllarında geleceğin meslekleri ile tanışan gençler eğlenerek ve öğrenerek kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER