Sincan Belediyesi Erasmus öğrencilerini Matematik Müzesinde ağırladı

Her sene farklı eğitim seviyelerindeki ülkeler farklı ülkeler yurt dışından gelerek Türkiye'de geziler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Erasmus kapsamında Portekiz ve Yunanistan'dan gelen öğrenciler Sincan Belediyesi Matematik Müzesini gezdi.

Sincan Belediyesi Erasmus öğrencilerini Matematik Müzesinde ağırladı

Avrupa ülkeleri değişim programı olarak bilinen Erasmus programı ile öğrenciler okul hayatları esnasında farklı ülkelere giderek o yerlerde hem eğitim görüp hem de yeni kültürler tanıyor.

Bu kapsamda program dahilinde Ankara'yı ziyarete gelen Portekiz ve Yunanistanlı erasmus öğrencilerinin durağı Sincan Belediyesi Matematik Müzesi oldu. Öğrenciler eğitmenler tarafından Matematik Müzesinde somut olarak deneyimler yapma fırsatı yakaladı.

Sincan Belediyesi Erasmus öğrencilerini Matematik Müzesinde ağırladı

"SON DERECE MEMNUN KALDIK"

Müzede Türk-İslam dünyasının matematik ve astronomi konusunda önde gelen isimlerinin eserlerini baz alan çalışmaları da inceleyen öğrenciler farklı bir tecrübe kazanmış oldu.

Öğrencilere alanı gezdiren ve onların başında bulunan Matematik Öğretmeni Uğur Aytemiz, Ankara'da böyle bir yer olduğunu öğrenince hemen Sincan'a geldiklerini söyledi. Amaçlarının matematiği sevdirerek öğretmek olduğunu ifade eden Aytemiz müze için "Son derece memnun kaldık. Sincan Matematik Müzesi ufkumuzu açtı, bize ışık verdi. Müzenin oluşturulmasında emeği geçen Sincan Belediye Başkanı Sayın Murat Ercan'a teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Sincan Belediyesi Erasmus öğrencilerini Matematik Müzesinde ağırladı - Resim : 2

Müzede sayıları ve formülleri farklı bir şekilde tanıma fırsatı yakalayan Erasmus öğrencileri hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER