Sincan Belediyesi El Emeği Pazarı'nın kurulduğu gün ve yerler

Sincan Belediyesi El Emeği Pazarı ev hanımları için gelir kapısı oldu. El emeği göz nuru ürünlerini pazarda satarak para kazanan ev hanımları, ev ekonomisine destek olmanın gururunu yaşıyor. Sincan Belediyesi El Emeği Pazarı'nın kurulduğu gün ve adresler sorgulanırken belediyeden açıklama geldi.

Sincan Belediyesi El Emeği Pazarı'nın kurulduğu gün ve yerler

Sincan Belediyesinin ilçeye olan yatırımları devam ediyor. Sincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerle çocuk, kadın, genç ve yaşlı demeden hemen her yaş ve gelir grubu desteklenirken Sincan Belediyesi El Emeği Pazarı, kurulduğu günden bu yana ev hanımları için ekmek kapısı oluyor.

Yapıkları el emeği göz nuru ürünleri Sincan Belediyesinin kurduğu El Emeği Pazarı'nda satışa sunarak para kazanan hanımlar, ev ekonomisine katkıda bulunmanın sevincini yaşarken bir yandan da emeklerinin ilgi görmesinin gururunu yaşıyor.

SİNCANLI KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ EL EMEĞİ PAZARINDA SATILIYOR

Sincanlı hanımların el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlamalarına olanak tanıyan Sincan Belediyesi “Hanımlar El Emeği Pazarı” ilgi görmeye devam ederken haftanın 5 günü köylü pazarları ile birlikte kurulan El Emeği Pazarlarında pek çok ürün satışa sunuluyor.

Sincan Belediyesi El Emeği Pazarı'nın kurulduğu gün ve yerler

Hanımlar bin bir emek vererek işledikleri ürünlerini bu pazarlarda satarak para kazanıyor. Çocuk kazak ve yelekleri, patik, lif, amigurumi bebekler, çanta, rengarenk takılar, eşarplar görücüye çıkarken üretici ve tüketiciyi aracısız bir araya getiren Sincan Belediyesi de çadır ve tezgah kurulumunu yaparak kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlıyor. Hanımlar El Emeği Pazarı kurulan adres ve günler ise şöyle;

  • Salı günü - Mevlana Mahallesi Cuma Semt Pazarı İmam Hatip Lisesi karşısı
  • Çarşamba günü - Yunus Emre Mahallesi Gimsa Market Karşısı
  • Perşembe Günü - Selçuklu Mah. İbni Sina Caddesi ile Şehit Ali Çalışır Sokak Kesişimi
  • Cuma günü - Osmanlı Mahallesi Hürriyet Caddesi (Kapalı Semt Pazarı)
  • Pazar günü - Yenikent Mustafa Kemal Mahallesi Kapalı Semt Pazarı

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ise belediye olarak kadınları sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda desteklemek amacıyla çeşitli proje ve faaliyetlerinin olduğunu belirtti.

SONRAKİ HABER