Sincan Belediyesi Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi ile çevre bilinci aşılamaya devam ediyor!

Ankara'nın Sincan ilçesinde geri dönüşümün nasıl bir faydası olduğunu ve bu konuda duyarlı olmayı amaçlayan eğitim merkezine ziyaretçi akını yaşanıyor. Alanı ziyarete gelen gençler buradan bilinçlenmiş bir şekilde ayrılıyor.

Ülkesel ve küresel çapta çevresel olumsuzlukların giderek artması doğaya yönelik tehdidi artırmıştı. Farklı ülkelerde olduğu gibi Ankara'nın Sincan ilçesinde de durumu tersine çevirmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için Sincan'da harekete geçilmişti.

Sincan'ın Yenikent semtinde bulunan bu alan içinde bulundurduğu geri dönüşüm hizmeti ile ilçeye de büyük katkı sağlarken aynı zamanda süreci ziyaretçilere de gösteriyor.

GENÇLER GERİ DÖNÜŞÜME ŞAHİT OLDU

Sincan Belediyesi hizmete soktuğu bu eğitim merkezini ziyaretçilere açarak onların bir atığın geri dönüşüm sürecinden geçerek nasıl yeniden kullanıma sokulduğunu anlatıyor.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak merkezi ziyaret eden gençleri ve yaptıklarını gösterdi.

Sincan Belediyesi Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi ile çevre bilinci aşılamaya devam ediyor!

Başkan Ercan "Ödüllü projemiz Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde okul öncesi eğitim gören çocuklarımıza Sıfır Atık bilinci aşıladık. Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya miras bırakmak ve gelece nefes olmak için fidanları toprakla buluşturduk" diyerek çocukların eğlenerek çevre duyarlılığı kazanmasına vurgu yaptı.

ÖĞRENCİLER ALANA GETİRİLİYOR

Sincan Belediyesi tarafından hizmete sokulan bu alanın ilerleyen günlerde de ziyaretçisinin artması bekleniyor. Öğrenciler kafileler halinde buraya getiriliyor ve geri dönüşümü yakından görüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER