Sincan Belediyesi Eko Çiftlik ile çevrenin korunmasına yardımcı oluyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde geçtiğimiz dönemlerde kurulan Sıfır Atık Eğitim Merkezi faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezde geri dönüşüm çalışmaları yapılırken aynı zamanda ziyarete geçen gençlerin bu konuda farkındalık sahibi olması sağlanıyor.

Sincan Belediyesi Eko Çiftlik ile çevrenin korunmasına yardımcı oluyor

Hızla artan sanayileşme ve tüketim alışkanlığı doğal kaynakların kirlenmesi ve çevrenin olumsuz etkilenmesi gibi sonuçlar ortaya koyuyor. Bu sorunların ortadan kaldırılması ve insanların daha bilinçlenmesi adında resmi ve özel kuruluşlar çeşitli projeler hayata geçiriyor.

ÇOCUKLARIN BİLİNÇLENMESİ SAĞLANIYOR

Sincan Belediyesi de çevre dostu bir anlayışa sahip olunması ve kullanılabilecek atıkların geri dönüşüm ile yeniden değerlendirilmesi için bir adım atmıştı. Binlerce metrekarelik bir alana Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi kuran belediye yönetimi aynı zamanda alanı ziyaret edilebilir bir alan yapmıştı.

Sincan Belediyesi Eko Çiftlik ile çevrenin korunmasına yardımcı oluyor

BAŞKAN ERCAN ALANDA NELER YAPILDIĞINDAN BAHSETTİ

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da Eko-Çiftlik'in ifade ettiği anlam hakkında düşüncelerini paylaştı. Başkan Ercan bu merkezin ekosistemin sürdürülebilirliğine katkı sağladığını ifade ederek" Çeşitli eğitim programlarıyla çocuklarımıza Sıfır Atık bilinci aşılıyor; organik atıklardan can dostlarımız için kuru-yaş mama üretiyor, atık materyalleri eşyaya dönüştürüyor, ürettiğimiz kompost gübreleri meyve-sebze bahçelerimizde kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Ercan, kurum olarak gelecek nesiller için daha güzel bir dünya bırakma çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER