Sincan Belediyesi Eko Çiftlik binlerce öğrenci ağırlıyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde çok sayıda proje gerçekleştiriliyor. Sincan Belediyesi, geri dönüşüm çalışmaları ile dikkat çekiyor.

Sincan Belediyesi Eko Çiftlik binlerce öğrenci ağırlıyor

Sincan Belediyesi, hayata geçirdiği Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi ile geri dönüşüm çalışmaları yapıyor. Atıkların geri kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’ne büyük bir ilgi gösteriliyor.

Eko Çiftlik, yeşillik alanı ve teknolojik alt yapısı ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Özellikle çocukların ilgisini çeken Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde ziyaretçilere sıfır atık ve geri dönüşüm süreci anlatılıyor. Sincan Belediyesi ilçeye kazandırdığı Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde geri dönüşüm çalışmalarının yanı sıra öğrencilere bilgiler veriyor. Binlerce öğrencinin ziyaret ettiği Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve sıfır atık konusunda bilinçlendiriyor.

Sincan Belediyesi Eko Çiftlik binlerce öğrenci ağırlıyor

ÇOCUKLAR HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

Eko Çiftliğe gelen öğrenciler atık malzemelerin toplandığı ve kompost makinesinde geri dönüştürüldüğü alanları geziyor, geri dönüşüm çalışmalarını uygulamalı görme fırsatı buluyor. Geri Dönüşüm Müzesi ve balıkların yetiştirildiği göleti de incelen çocuklar, geri dönüşüm malzemelerinin kullanıldığı oyun parkında da eğlenceli zaman geçiriyor.

Çocuklara küçük yaşta çevre bilincini aşılayan Sincan Belediyesi, bu projesiyle büyük beğeni topluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER