Sincan Belediyesi Eko Çiftliği öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşılıyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde küçük yaşlardan itibaren gençlere çevreye karşı duyarlı olma hassasiyetinden bahsediliyor. Bu eğitimin verildiği yerler arasında ise Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi yer alıyor.

Sincan Belediyesi Eko Çiftliği öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşılıyor

Nüfusun giderek arttığı ve şehir hayatının hakimiyetini sürdürdüğü günümüzde çevre konusu daha fazla önem kazanıyor. Bireysel olarak yapılan çalışmalara ek olarak kurumlarda bu konuda çeşitli girişimlerde bulunuyor.

SİNCANLI ÇOCUKLAR BİLİNÇLENİYOR

Sincan Belediyesi de çevre konusunda bilinçlenmek ve geri dönüşüm konusunda atıkların geri kazandırılması adına bir projeye imza atmıştı. İlçe sınırları içerisinde yer alan Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi ile kentteki atıkları yeniden kullanan belediye alanı küçük çocuklara gezdirmeye başlandı. Sincan Belediyesi bu adımı ile gençlerin geri dönüşümün ne demek olduğunu yakından tanıması amaçlandı.

Sincan Belediyesi Eko Çiftliği öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşılıyor

Alanda yapılan geri dönüşüm çalışmalarını adım adım takip eden minikler geri dönüşümden yapılan malzemeler ile de keyifli vakit geçiriyor. Geri dönüşüm malzemeleri ile yapılan oyuncaklar ile eğlenen çocuklar geri dönüşüm müzesini de geziyor. En basit bir çöpün bile değerlendirilip ne noktalara geldiğini gören gençlerin buradan ayrıldıktan sonra günlük hayatlarında daha duyarlı olması bekleniyor.

EBEVEYNLER EĞİTİMİ ÖNEMSİYOR

Sincan Belediyesi'nin küçük yaşta atıkların değerlendirilmesi adına hayata geçirdiği bu alanda ilerleyen dönemlerde de benzer hadiselerin olması bekleniyor. Gençlerin bu konuda farkındalığının artması aile ve öğretmenleri tarafından da önemseniyor.

SONRAKİ HABER