Sincan Belediyesi ekipleri balık denetimi yaptı

Sincan Belediyesine bağlı zabıta ekipleri semt pazarlarını gezerek satılan balıklar ile ilgili denetimlerde bulunuyor.

Sincan Belediyesi ekipleri balık denetimi yaptı

Kış aylarında en çok tüketilen gıdaların başında gelen Balık özellikle şu günlerde sofraların vazgeçilmezi olarak ön plana çıkıyor. Vatandaşlar satış yerlerine giderek aldığı balıkları evlerinde tüketiyor.

Konu ile ilgili Ankara'da da yetkililer tarafından yapılan denetimler devam ediyor. Sincan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada vatandaşların sağlığını koruma düşüncesi ile denetimler yapıldığı ifade edildi. Belediyeye bağlı zabıta ekiplerinin Sincan ilçesinin gezerek yaptıkları denetimlerde hijyen koşullarına ve satılan ürünlerin belirlenen standartlarda olup olmadığı da denetlendi. Sincan Belediyesi bünyesindeki zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlere ilçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği öğrenildi.

Sincan Belediyesi ekipleri balık denetimi yaptı

ESNAFA UYARILAR YAPILDI

Yapılan denetimlerde ürünün kalitesine ek olarak satış yapan esnafların dikkat etmesi gereken hususlardan da bahsedildi. Balıkların boyunun belirtilen sınırlar çerçevesinde olup olmadığı denetlenirken esnaflardan hijyen kurallara dikkat etmeleri, koydukları satış fiyatlarının gözle görünür şekilde belirgin olması, sattıkları ürünün vatandaş sağlığını olumsuz etkileyeceği şekilde olmamasına dair uyarılar yapıldı.

Sincan Belediyesi ekipleri balık denetimi yaptı - Resim : 2

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Vatandaşların içini rahatlatan bir diğer ifade de denetimler tek sefere mahsus olmayacağı ve devamının geleceği şeklinde oldu. Belediye Ekipleri vatandaşların beğenerek tükettiği balıklar ile ilgili yapılan denetimlerin kesintisiz bir şekilde balık sezonu bitene kadar devam edeceğini aktardı.

SONRAKİ HABER