Sincan Belediyesi Çölyak hastalarına maddi destek sağlamaya devam ediyor

Ülkemizde çok sayıda vatandaş çölyak adlı hastalıktan dolayı gıda tüketiminde dikkatli davranıyor. Gluten olan tahıl ürünlerinden uzak kalmak zorunda olan vatandaşlara yönelik çeşitli kapsamlarda destekler sağlanıyor.

Sincan Belediyesi Çölyak hastalarına maddi destek sağlamaya devam ediyor

Bu desteği veren kurumlar arasında Sincan Belediyesi'de yer alıyor. Sincan'da yaşayan Çölyak hastalarının yanında olduğunu ifade eden belediye yönetimi belirli aralıklarla bu vatandaşlara maddi olarak yardım ödemesi yapıyor.

BAŞKAN ERCAN'DAN DESTEK MESAJI

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da Çölyak hastalarının yanında olduklarını ifade ederek "Çölyak'ın Farkındayız" dedi. Başkan Ercan "Glutensiz gıda temini, 3 ayda bir gerçekleşen nakdi yardım ve farkındalık etkinliklerimiz 432 Çölyak hastası hemşehrimizin ve ailelerin yanındayız" dedi.

Bu kapsamda Sincan Belediyesi, ilçede ikamet eden 432 kişiye 1000 TL tutarında destek ödemesi gerçekleştirdi. Ödemeler vatandaşların destek kartlarına yatırıldı.

Sincan Belediyesi Çölyak hastalarına maddi destek sağlamaya devam ediyor

HASTALIK İLE İLGİLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Glutene karşı hassasiyetlerinden dolayı bu gıdayı tüketemeyen vatandaşlar farklı gıdalara yöneliyor. On binlerce çölyak hastası olmasından ötürü firmalarda çıkarmış olduğu ürünlerin glutensiz versiyonlarını üretiyor.

Sincan'da bu konu ile ilgili hastalığın ne olduğu ve nasıl mücadele edilmesine dair etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu hastalıktan muzdarip olan Sincanlılar kendileri için yapılan etkinliklere katılım sağlıyor. Sincan Belediyesinin ödemelere düzenli bir şekilde devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER