Sincan Belediyesi Çölyak hastaları için piknik düzenledi

İçerisinde gluten olan ürünleri yiyemeyen kişiler olarak bilinen Çölyak hastalarına resmi kurumlar tarafından çeşitli destekler veriliyor. Bu kurumlardan olan Sincan Belediyesi anlamlı çölyak hastaları için bir piknik etkinliği gerçekleştirdi.

Sincan Belediyesi Çölyak hastaları için piknik düzenledi

Halk arasındaki bilinişi ile hamur işi gibi gıdaları yiyememeleri ile daha çok akıllarda bulunan Gluten hastaları önemli bir sağlık sıkıntısı çekiyor. Bu hastalar dışarıda ya da başka yerlerde yemek yeme konusunda çok zorlanırken marketlerde normal ürünlerin glutensiz versiyonları ile ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Uzmanlarında tedavi olarak bu seçeneği sunabilmesi hastalıkla yaşanması gerektiğine dair bir anlam çıkarılmasına neden oluyor.

SİNCANLI ÇÖLYAK HASTALARI BİR ARAYA GELDİ

Sincan Belediyesi de ilçe sınırları içerisinde ikamet eden ve bu hastalıktan muzdarip olan vatandaşlarını farklı çeşitlerde desteklemeye devam ediyor. Çölyak hastalarına belirli dönemlerde maddi yardım yapan Sincan Belediyesi onların moral ve motivasyonunu yükseltmek adına bir piknik organizasyonu düzenledi.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın da katıldığı Piknik organizasyonunda aileler bir arada eğlenceli vakitler geçirdi. Başkan Ercan'da gluten hastalarının yanlarında olduğunu ifade ederek onlara desteklerinin süreceğini ifade etti.

DESTEKLER SÜRECEK VURGUSU

Belediye tarafından çölyak hastalarına gıda temini, 3 aydan 3 aya nakit desteği ve çölyak konusunda farkındalık programları gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Kendilerinin hayatlarını etkileyen bir durum olmasından dolayı çölyak hastaları belediyeye teşekkür ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER