Sincan Belediyesi Bilim Sincan'da gençler için DENEYAP sınavı gerçekleştirdi

Ankara'nın Sincan ilçesinde gençlerin bilimle buluşması ve teknolojiye ısınması adına çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Ankara'da ve bir çok şehirde gerçekleştirilen DENEYAP sınavlarından birisinin adresi de Sincan oldu.

Türkiye'nin son yıllarda ağırlık verdiği gençlere küçük yaşlardan itibaren bilim ve teknoloji eğitimi verme adımları devam ediyor. Bu konuda öncü olan ve Teknofest gibi dünyaca ünlü festivalin gerçekleşmesine ön ayak olan T3 Vakfı DENEYAP atölyeleri için yeni yetenekler arıyor.

Bu kapsamda çeşitli aşamalardan geçen öğrencilerden seçilenler alanında uzman kişilerden önemli teknolojik eğitimler alıyor. Sincan'da da bu eğitimden yaralanmak isteyen gençler kendilerinden istenen deneyi gerçekleştirmek için uygulamalı sınava girdi.

BAŞKAN ERCAN'DAN ÖĞRENCİLERE TEBRİK PAYLAŞIMI

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan gençlerin uygulamaları sınav esnasında yaşadıklarının yer aldığı bir video paylaştı.

Başkan Ercan "Geleceğin Teknoloji Yıldızları DENEYAP Uygulama Sınavı’nda 'Uzay Keşif Kapsülü' tasarımlarını yarıştırdı. Projelendirdikleri uzay keşif kapsüllerini başarıyla suya indiren ve sınava katılan tüm evlatlarımızı tebrik ediyorum. Teknoloji üreten ve geliştiren güçlü Türkiye’nin geleceği sizlersiniz" diyerek öğrencileri tebrik etti.

Bilim Sincan gibi çok önemli bir yatırımı ilçeye kazandıran belediye yönetiminin bu konuda çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor. Sincan Belediyesi tarafından koordineli bir şekilde gençlere yönelik programlar hayata geçirilmeye devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER