Sincan Belediyesi Aybüke Öğretmeni açık hava sinemasında andı

Ankara'nın Sincan ilçesinde duygu dolu bir gece yaşandı. Vatandaşların beraber özel anlar geçirmesi için Açık Hava Sineması etkinliği düzenleyen belediye yönetimi sıradaki film olarak Aybüke filmini seçti.

Şenay Aybüke Yalçın 2017 yılında henüz öğretmenlik hayatının başlarındayken terör örgütünün saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olmuştu. Genç yaşında hain bir saldırı sonucu Aybüke öğretmenin hayatını kaybetmesi sonrasında yurt genelinde kendisinin anısı yaşatılmış, adı park ve hizmet yerlerine verilmişti.

ŞEHİT AYBÜKE'NİN BABASI DA GELDİ

Sincan Belediyesi'de ülkede bir sembol haline gelen Aybüke öğretmenin hayatını anlatan Aybüke: Öğretmen Oldum Ben adlı film gösterimini gerçekleştirdi. Sincan ilçesinde yaşayan Yalçın'ın ailesinin de katıldığı gösterimde duygu dolu anlar yaşandı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da filmi seyretmek için vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Ercan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Açık Hava Sinemamızda bu hafta “Aybüke” filmini hemşehrilerimizle birlikte izledik. Film gösterimimizi onurlandıran Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın muhterem babası Sn. Sadık Yalçın’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Memleketimizin dört bir yanında Şehit Öğretmenimiz Aybüke gibi eğitim ve öğretim aşkıyla görev yapan genç kardeşlerime kolaylıklar diliyorum. Rabbim onları korusun" ifadelerini kullandı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Her yaştan vatandaş Sincan Kent Meydanında filmi beraber izlendi. Aybüke Öğretmenin şehitliğine kadar uzanan hayat hikayesini beyaz perde de seyretme imkanı bulan Sincanlılar göz yaşlarına hakim olamadı.

Kaynak: Haberankara.com