Sincan Belediyesi atık yağını getirene bulaşık deterjanı hediye ediyor

Sincan Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği atık yağ projesini sürdürüyor. Proje kapsamında teşvik olması amacıyla deterjan hediyesi veren Sincan Belediyesi yeni açıklamalarda bulundu.

Sincan Belediyesi atık yağını getirene bulaşık deterjanı hediye ediyor

Sincan Belediyesi, ilçedeki çalışmalarına devam ediyor. Atık yağ projesi ile dikkati çeken Sincan Belediyesi, vatandaşları bilinçlendirmek ve doğanın kirletilmesinin önüne geçmek için başlattığı atık yağ projesini sürdürüyor.

Sincan Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Sincan ilçesinde ikamet eden vatandaşların adresinden evsel atık yağların toplanmasını sağlayan projeye katkı sunanlara deterjan hediye eden Sincan Belediyesi, açıklamalarda bulundu.

SİNCAN BELEDİYESİ ATIK YAĞ GETİREN VATANDAŞLARA BULAŞIK DETERJANI HEDİYE EDİYOR

Sıfır atık çalışmalarıyla ödüllü Sincan Belediyesi, bitkisel atık yağların çevreye vereceği zararı ortadan kaldırmak için örnek bir proje yürütüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşın evine kadar giderek bitkisel atık yağları alıp projeye katkı sunan vatandaşa da hediye veriyor. Her 5 litre atık yağa 2 litre bulaşık deterjanı hediye eden Sincan Belediyesi ekipleri, bu yağların içme sularına, toprağa ve altyapı sistemine karışarak çevreye verdiği zararın önüne geçmeyi hedefliyor.

Sincan Belediyesi atık yağını getirene bulaşık deterjanı hediye ediyor

Atık yağları ev ev dolaşarak toplayan ekipler, toplanan atık yağları geri dönüştürerek üretime katkı sağlıyor. Evinde topladığı 5 litre atık yağı Sincan Belediyesine teslim etmek isteyen bireylerin, ‘444 4 762’ nolu Çözüm Merkezi’ni arayarak başvuru oluşturmaları gerekiyor. Talep doğrultusunda harekete geçen ekipler, adreslere giderek yağları teslim alıyor. Böylece hem ekonomiye hem de doğaya katkı sağlanmış oluyor.

SONRAKİ HABER