Sincan Belediyesi Anne Çocuk Oyun Evleri, çocukların sosyal becerisini artırıyor

İlçenin çeşitli yerlerinde hizmet veren Anne Çocuk Oyun Evleri, aileler ve evlatları için önemli bir fırsat olarak vatandaşların karşısına çıkıyor. Evlerde yapılan bir çok kurs ve etkinlik ile katılımcıların dolu dolu bir gün geçirmesi sağlanıyor.

Sincan Belediyesi geçtiğimiz dönemlerde önemli bir hizmetini kullanıma sunmuştu. 2019 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Anne Çocuk Oyun Evleri yüzlerde çocuğun hayatlarının ilk yıllarında önemli bilgiler almasını sağlıyor.

Normal kreşlerden farklı olarak Annelerinde dahil olduğu bu sistemde, 3-6 yaş aralığındaki çocuklar anneleri ile beraber kurslarda yer alıyor. Uzmanlar eşliğinde eğlenceli anları anneleri ile beraber yaşayan küçükler, kendilerini daha rahat hissederek programlarda yer alıyor.

Sincan Belediyesi Anne Çocuk Oyun Evleri, çocukların sosyal becerisini artırıyor

ÇOCUKLARA OLUMLU ETKİ

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da Anne Çocuk Oyun Evleri ile ilgili yaptığı son paylaşımda alanın çocuklara kattığı değerlerden bahsetti. Başkan Murat Ercan "Anne Çocuk Oyun Evlerimizde, uzman öğretmenlerin rehberliğinde 3-6 yaş grubu çocuklarımız; eğlence dolu etkinliklerle günlük yaşama dair pratikler yapıyor, motor becerilerini geliştiriyor, oyun grubu programlarıyla özgüven kazanıyor, sosyal becerilerini artırıyor" şeklinde konuştu.

Anneler ve çocukları için sağlıklı bir beraber zaman geçirme alanı olan Anne Çocuk Oyun Evleri Sincan Belediyesinin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Temelli, Yenikent, Evliya Çelebi ve Yavuz Sultan Selim Anne Çocuk Oyun Evi olmak üzere 4 yerde bulunuyor.

Sincan'da yaşayan ve çocuğu bu yaş grubunda olan aileler istediği yere başvuru yapabiliyor. Gidilen yerlerde ailelere detaylı bilgiler veriliyor.

Kaynak: Haberankara.com