Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan duyurdu! Bilim Sincan açılıyor

İlçedeki ve bölgedeki gençlerin bilim ve teknolojiyle iç içe olabilmesi için TÜBİTAK ve T3 Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen Bilim Sincan için açılış tarihi verildi. Belediye Başkanı Murat Ercan Bilim Sincan'ın 13 Mart Çarşamba günü açılışının yapılacağını açıkladı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan duyurdu! Bilim Sincan açılıyor

Hükümet tarafından benimsenen Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları kapsamında Ankara'nın Sincan ilçesi için önemli bir gelişme yaşandı. Türk savunma sanayiine bir çok yerli ve milli ürün kazandıran ve halen çalışmalarını devam ettiren Selçuk Bayraktar'ın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yaptığı Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı, TÜBİTAK ve Sincan Belediyesi iş birliği ile yapımı tamamlanan Bilim Sincan yarın açılıyor.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan duyurdu! Bilim Sincan açılıyor

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DA AÇILIŞA KATILACAK

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da geleceğini açıkladı. Başkan Ercan “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mehmet Fatih Kacır'ın teşrifleriyle, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında gençlerimizin bilim ve teknoloji üretebilmesi, yazılım ve donanım teknolojileri geliştirebilmesi için eğitimler alacağı Bilim Sincan açılıyor” dedi.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan duyurdu! Bilim Sincan açılıyor - Resim : 2

AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Bakan Kacır'a ek olarak pek çok önemli isminde katılmasının beklendiği Bilim Sincan açılışı 13 Mart (yarın) saat 12:30'da yapılacak. Bilim Merkezi'nde yapılacak açılışa Sincan halkı tarafından da yoğun bir katılımın sağlanması bekleniyor.

Türkiye'nin bilim alanında gelecekte söz sahibi olacak gençlerin yetişmesi için yapılan Bilim Sincan'da uzay, bilim ve teknoloji ile ilgili atölyeler ve etkinlik alanları bulunuyor. Söz konusu alanlarda gençlerin eğlenirken bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

SONRAKİ HABER