Sincan Belediye Başkanı Ercan İsmail Haniye için cenaze namazı kıldı

Türkiye, geçtiğimiz günlerde İran'da gerçekleştirilen saldırı sonucu hayatını kaybeden İsmail Haniye için yas ilan etmişti. Bu karara ek olarak ülkenin tamamında gıyabi cenaze namazı törenleri düzenlendi.

Sincan Belediye Başkanı Ercan İsmail Haniye için cenaze namazı kıldı

Filistin davasının önemli isimlerinden İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı olarak seçilen Mesut Pezeşkiyan'ın yemin töreni için Tahran'a gitmişti. İsrail'in baş düşman olarak nitelendirdiği isimlerden Haniye, törene katılmak için geldiği İran'da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

SUİKAST SONUCU HAYATINI KAYBEDEN HANİYE ANILIYOR

Yaşanan bu cinayetin ardından en çok ses çıkaran ülkelerden olan Türkiye hem milli yas ilan etmiş hem de kılınacak gıyabi cenaze namazları ile tavrını belli etmişti.

Bu kapsamda Ankara'nın Sincan ilçesinde de hayatını kaybeden İsmail Haniye için namaz kılındı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da ilçenin önemli yapılarından 15 Temmuz Camisinde hem Cuma hem de cenaze namazına katıldı.

BAŞKAN ERCAN'DA VATANDAŞLARLA SAF TUTTU

Yaşanan durum ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Başkan Ercan "Ömrünü Filistin davasına, Filistin halkının onuruna ve özgürlüğüne adayan Şehit İsmail Haniye’nin gıyabi cenaze namazı için saf tuttuk. Cuma namazı ve gıyabi cenaze namazının ardından hemşehrilerimizle kucaklaştık. Cenabıhak birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" dedi.

Sincan Belediye Başkanı Ercan İsmail Haniye için cenaze namazı kıldı

Başkan Ercan namaz kılmak için geldiği camide çocuklar ile de yakından ilgilendi. İlçe sakinlerinin cumalarını tebrik eden Başkan Ercan daha sonra yanındaki isimler ile beraber camiden ayrıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER