Sincan Belediye Başkanı Ercan: "Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

1.yıl dönümü yaşanan İsrail - Filistin savaşının başından beri Filistin'in yanında yer alan Türkiye, devlet ve halk olarak yaşananlara tepki göstermeyi sürdürüyor.

Sincan Belediye Başkanı Ercan, Filistin'e destek yürüyüşüne katıldı

Türkiye'nin bir çok ilinde binlerce vatandaş İsrail'in aylardır Filistin halkına yaşattığı katliam ve işgali protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Vatandaşlar beraber yöneticilerde omuz omuza vererek yürüyüşte yer aldılar.

"NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN"

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da yapılan yürüyüşe destek verdi. Elinde Filistin ve Türkiye Bayrağı ile yürüyen Ercan Filistin halkına yanında oldukları mesajı geldi.

Sincan Belediye Başkanı Ercan: "Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Başkan Ercan "17 binden fazla çocuk ile kadın, yaşlı, sivil demeden 50 bine yakın masum Filistinli kardeşimizi katleden soykırımcı terör devleti İsrail’in dimdik karşısında durmaya; mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimizin ise yanında olmaya devam edeceğiz. Nehirden denize özgür Filistin" dedi.

ANKARA'NIN MERKEZİNDE İSRAİL'E LANET

Başkentin bilindik alanlarından Kurtuluş Parkında toplanan kalabalık eski adı Tandoğan olan Anadolu Meydanına kadar yürüdü. Filistin lehine sloganlar atan ve tepkilerini gösteren vatandaşlar yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

7 Ekim 2023 yılında başlayan saldırılar zaman içinde artarak devam etti. 1 yıldır devam eden savaş son günlerde Lübnan'a sıçradı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER