Bilim ve teknoloji üssü Bilim Sincan bugün açıldı!

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile birlikte bilim ve teknoloji üssü Bilim Sincan resmi olarak bugün açıldı.

Bilim ve teknoloji üssü Bilim Sincan bugün açıldı!

Bugün bir süredir üzerinde çalışılan Sincan Bilim Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Valisi Vasip Şahin, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır'ın katılımıyla açıldı.

Açılışa katılan ve bilim, teknoloji anlamında gençler için yeni kazanımların sunulduğundan bahseden Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, Ankara'ya, Bilim ve Teknoloji Haftası'nda, aynı günde, Sincan ve Mamak bilim merkezlerini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bilim ve teknoloji üssü Bilim Sincan bugün açıldı!

BİLİM SİNCAN BUGÜN SİNCAN'A KAZANDIRILDI!

Açılan bilim merkezi hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Murat Ercan, konu ile ilgili videolu paylaşım yaparak şu ifadelere yer verildi;

"Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mehmet Fatih Kacır, Grup Başkanvekilimiz ve Ankara Milletvekilimiz Sn. Leyla Şahin Usta, Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara Milletvekilimiz Sn. Dr. Ömer İleri, Ankara Valimiz Sn. Vasip Şahin , Ankara Milletvekilimiz Sn. Asuman Erdoğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sn. Yaşar Yıldırım TUBİTAK ve T3 Vakfı’nın değerli yöneticileri ve hemşehrilerimizin katılımlarıyla Sincan Bilim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. İlçemiz gençlerine hayırlı, uğurlu olsun."

SİNCANLI GENÇLERİMİZ ERKEN YAŞTA GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ İLE BULUŞACAK!

Sincan Bilim Merkezi'nin gençlerin bilim ve teknolojiye ilgisini artırırken, geleceğin bilim insanlarını da keşfetmelerini sağlayacağını anlatan Kacır, "Merkezimiz; astronomi, uzay ve havacılık, doğa bilimleri, matematik, tasarım ve teknoloji alanlarında 5 atölyeyle, gençlerimize, edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme ve kendi projelerini geliştirme imkanı sunacak. Ayrıca bilim merkezimiz bünyesinde önümüzdeki eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek Deneyap Teknoloji Atölyesi ile de Sincanlı gençlerimizi erken yaşta geleceğin teknolojileriyle buluşturacağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bugün gerçekleşen açılış ile birlikte artık Sincanlı gençlerin bilim ve teknoloji ile daha yakından ilgilenmesine olanak sağlanacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER