Bilim Sincan genç nesilleri bilim ile buluşturmaya devam ediyor

Sincan Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda ilçe gençliği için hizmete sokulan Bilim Sincan ilçe için çalışmalarına devam ediyor. İlçenin genç yaştaki bireyleri Bilim Sincan ile bir çok atölyeye katılma fırsatı yakalıyor.

Ankara'nın Sincan ilçesinde bilim ve teknoloji dolu günler yaşanıyor. İlçenin dört bir yanında eğitim gören minikler ücretsiz bir şekilde kendileri için açılan bu yere geliyor. Son yıllarda Türkiye'de başlatılan gençleri teknoloji ile buluşturma atılımının ilçedeki önemli yansımalarından Bilim Sincan'ın ile tanışan son kişiler Türkokulu İlkokulu öğrencileri oldu.

GENÇLER EĞLENİRLEN ÖĞRENDİ

Öğrenciler okullarına gelen Bilim Sincan eğitmenleri ile teknoloji atölyesinde hama boncukları ile çeşitli pixel art uygulamaları yaptı. Öğrenciler ayrıca statik elektrik konusunu dans eden hayalet deneyi ile öğrenme fırsatı yakaladı.

Gençleri bilim ile buluşturma çalışmalarına önem veren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da gençlerin mutluluğuna sosyal medya paylaşımı ile ortak oldu.

Bilim Sincan genç nesilleri bilim ile buluşturmaya devam ediyor

"GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI"

Başkan Ercan "Sincan’da çocuklar geleceğin bilim insanları, mucitleri, yazılımcıları ve teknoloji üreticileri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" diyerek ilçe gençliğine güvendiklerini ifade etti.

Konu ile ilgili olarak ilerleyen dönemlerde Bilim Sincan'ın farklı kişi ve gruplara da ev sahipliği yapması bekleniyor. Bilim Sincan ile ilgili belediye tarafından güncel olarak paylaşımlar yapılarak insanlar bilgilendiriliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER