Sağlık

Sıcak çarpması belirtileri nelerdir, korunmak için ne yapmalı? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir, korunmak için ne yapmalı? Yaz aylarının gelmesiyle bazı vakalarda artış yaşanıyor. Bu vakalardan biri olan sıcak çarpması, ciddi bir sağlık problemi olarak biliniyor.
Eskiler moda oldu! Retro saçlar geri döndü Eskiler moda oldu! Retro saçlar geri döndü Her yıl farklı saç kesimleri moda oluyor. Bu yazın popüler saç kesimleri ise belli oldu, retro saçlar geri döndü.
Bilkent Şehir Hastanesinde Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı Bilkent Şehir Hastanesinde Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde 8. Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı. Göz hekimleri, canlı yayında 70 göz ameliyatı yapacak. Ameliyatlar yaklaşık 1400 hekim tarafından canlı yayında izlenecek.
Meksika'da ortaya çıkan H5N2 virüsü için yüreklere su serpecek açıklama geldi Meksika'da ortaya çıkan H5N2 virüsü için yüreklere su serpecek açıklama geldi 21. Yüzyılın en büyük salgınlarından olan koronavirüs milyonlarca insanın canını almıştı. Yaşanan zor yılların ardından tekrar benzer bir olay yaşamaktan korkan insanlar Meksika'dan gelen haberle sarsılmıştı.
2-6 yaş arası çocuklarda sünnet önerilmiyor 2-6 yaş arası çocuklarda sünnet önerilmiyor Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Atabek, sünnet hakkında bilgi vererek 2-6 yaş arası çocuklarda tıbbi bir gerekçe olmadığı sürece sünnetin önerilmediğini söyledi.
Güneş gözlüğü seçiminde dikkatli olunmazsa göz bozulabilir Güneş gözlüğü seçiminde dikkatli olunmazsa göz bozulabilir Yaz aylarında gözlük kullanımı daha da yaygınlaşıyor. Prof. Dr. Mustafa Ataş, güneş gözlüğü seçiminde dikkatli olunması gerektiğini belirterek ucuz gözlük alınmaması konusunda uyardı.
Güneş koruyucu sadece yüze değil tüm vücuda sürülmeli! Güneş koruyucu sadece yüze değil tüm vücuda sürülmeli! Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uzun, güneş ışınları hakkında bilgi vererek, güneş koruyucunun önemine değindi.
Terleme botoksu nedir, etki süresi ne kadar? Terleme botoksu nedir, etki süresi ne kadar? Terleme sorunu, yaz aylarında sık karşılaşılan bir durumdur. Doç. Dr. Neşe Kurt Özkaya, terleme botoksunun yaz aylarında kurtarıcı olduğunu belirterek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kalp sağlığı için haftada 5 gün 20'şer dakika egzersiz yapmak gerekiyor Kalp sağlığı için haftada 5 gün 20'şer dakika egzersiz yapmak gerekiyor Uzm. Dr. Nur Kamer Kaya İnalkaç, kalp damar hastalıklara karşı haftada 5 gün 20'şer dakika egzersiz yapmanın kalbi koruduğunu söyledi.
Güneş ışığına dikkat! Bronzlaşmak cilt kanseri gelişimine yol açabilir Güneş ışığına dikkat! Bronzlaşmak cilt kanseri gelişimine yol açabilir Yaz mevsimine girilmesi ile tatil sezonu başlıyor. Uzm. Dr. Ahmet Büyükyörük, bronzlaşmanın cilt kanseri gelişimine yol açabileceğini söyledi.
İyot eksikliğini gidermek için ne tüketilmeli, belirtileri nelerdir? İyot eksikliğini gidermek için ne tüketilmeli, belirtileri nelerdir? Kişinin ihtiyacı olan iyot miktarı karşılanmadığında ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Gökçe Kundakçı Gelir, iyot eksikliği hakkında bilgi verdi.
Adenovirüs nedir, bulaşıcı mı, belirtileri nelerdir? Adenovirüs nedir, bulaşıcı mı, belirtileri nelerdir? Sosyal medyada bir kadın, çocuğunun Adenovirüs enfeksiyonu kaptığını anlatarak, açık havuzlarla ilgili uyarıda bulundu.