Sağlık

Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ile Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu arasında işbirliği kararı Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ve Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu'ndan işbirliği Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ile Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu arasında işbirliği ne imza atıldığı öğrenildi.
Aşırı sıcaklara dikkat! Beyin ve damar hastalıkları riskini artırıyor Aşırı sıcaklara dikkat! Beyin ve damar hastalıkları riskini artırıyor Hava sıcaklıklarının artışı vücutta bazı olumsuzluklara neden oluyor. Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, aşırı sıcakların beyin ve damar hastalıkları riskini artırdığını ifade etti.
Kurban Bayramını sağlıklı geçirin! Her öğün et tüketmeyin! Kurban Bayramını sağlıklı geçirin! Her öğün et tüketmeyin! Kurban Bayramı nedeniyle et tüketiminde artış yaşanıyor. Uzmanlar, bayramın sağlıklı bir şekilde geçirilmesi için her öğün et tüketilmemesi konusunda uyarıyor.
Kurban Bayramı'nda sıcak çarpmasına dikkat! Kurban Bayramı'nda sıcak çarpmasına dikkat! Kurban Bayramı tatili aşırı sıcaklara denk geldiği için uzmanlar sıcak çarpmasına karşı vatandaşları uyarıyor.
Kuduz aşısının ilk 24 saat içerisinde uygulanması çok önemli! Kuduz aşısının ilk 24 saat içerisinde uygulanması çok önemli! Kuduz vakalarında son günlerde artış yaşanması üzerine uzmanlar konu hakkında vatandaşları uyarıyor.
Kurban Bayramı'nda hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler açık mı? Kurban Bayramı'nda hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler açık mı? 2024 yılı Kurban Bayramı'nın gelmesiyle beraber bayram tatilinde hastanelerin, sağlık ocaklarının ve eczanelerin açık olup olmayacağı araştırılıyor.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman nüfus politikaları ve doğurganlık hızını değerlendirdi CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman nüfus politikaları ve doğurganlık hızını değerlendirdi Ülkemizde nüfus politikaları ve doğurganlık hızı gündem konuları arasında yer alırken sıkça da konuşuluyor. CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman nüfus politikaları ve doğurganlık hızıyla ilgili açıklamalar yaptı.
Kurban Bayramında günlük et tüketimine dikkat! Kurban Bayramında günlük et tüketimine dikkat! Kurban Bayramı'na sayılı günler kala uzmanlar belirli konularda uyarılarda bulunuyor. Doç. Dr. Yaşar Bildirici, kurban ibadetinin insana ve çevreye zararı olmadan neler yapılması gerektiğinden bahsetti.
Anne adayları dikkat! Hamileler yaz sıcaklarından daha fazla etkilenebilir Anne adayları dikkat! Hamileler yaz sıcaklarından daha fazla etkilenebilir Yaz sıcakları özellikle hamileleri daha fazla etkileyebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nur Derya Malkan, hamilelerin yaz aylarında dikkat etmeleri gereken noktalardan bahsetti.
Sıcak havalarda sıvı alımına da dikkat edilmeli! Kahve yerine ayran tercih edin Sıcak havalarda sıvı alımına da dikkat edilmeli! Kahve yerine ayran tercih edin Kırşehir İl Sağlık Müdürü Ertan Değirmencioğlu, yaz mevsiminin gelmesiyle hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sonucu uyarılar yaptı.
MHRS onaylı randevu EMAR, Patoloji, Röntgen çekimi, kan ve idrar tahlilinde gerekli mi? MHRS onaylı randevu EMAR, Patoloji, Röntgen çekimi, kan ve idrar tahlilinde gerekli mi? MHRS onaylı hastane randevusu dönemi devam ederken poliklinik randevusu alanlar EMAR, Patoloji, Röntgen çekimi, kan ve idrar tahlilinde randevu onayı gerekip gerekmediğini sorguluyor. Söz konusu onaylı randevularla ilgili detaylar belli olurken Sağlık Bakanlığından da konuyla ilgili açıklama geldi.
Yüzme eğitimleriyle bebeklerin gelişimleri hızlanıyor Yüzme eğitimleriyle bebeklerin gelişimleri hızlanıyor Havuzda yüzmek bebeklere bedenen ve ruhen iyi geliyor. Bebek yüzme eğitmeni Beyza Tuzinoğlu, konu hakkında açıklamalarda bulundu.