Sağlık

14 aylık bebek ilk kez duydu! Anne gözyaşlarını tutamadı 14 aylık bebek ilk kez duydu! Anne gözyaşlarını tutamadı Doğuştan işitme engelli 14 aylık bebek, biyonik kulak tedavisi ile duymaya başladı. Bebeğinin duyduğu anları gören anne ve baba ise büyük mutluluk yaşadı.
Sıcak yaz günlerinde içinizi rahatlatacak soğuk kahve yapımı! Sıcak yaz günlerinde içinizi rahatlatacak soğuk kahve yapımı! Havaların ısınması ile beraber serinleme ihtiyacı da iyiden iyiye arttı. Hava sıcaklıklarının artması ile beraber ferahlamak isteyenlerinde soğuk içeceklere olan talebi arttı. Bu çerçevede içinizi serinletecek soğuk kahve yapımı için tarifi derledik.
17 yılda 150 kez kalbi durdu! 17 yılda 150 kez kalbi durdu! Alper Ayaz adlı kişi, Brugada sendromu nedeniyle şoklu kalp piliyle yaşıyor. Ayaz'ın yaşadığı sendrom nedeniyle 17 yılda 150 kez kalbi durdu.
Geceleri uyumadan önce telefona bakanlar dikkat! Uzun süre maruz kalanlarda bu hastalığın riski artıyor! Geceleri uyumadan önce telefona bakmak o hastalığın riskini arttırıyor! Avustralya’da yapılan bir araştırma, geceleri yapay ışığa uzun süre maruz kalanlarda diyabet riskinin arttığını ortaya koydu.
İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyun! İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyun! Klima kullanımında artış yaşanması nedeniyle uzmanlar klima kullanırken bazı noktalara dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.
Havuzdan enfeksiyon kapma riskine dikkat! Havuzdan enfeksiyon kapma riskine dikkat! Yaz aylarında havuzlara yoğun talep oluyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan ise havuzdan enfeksiyon kapma riskine karşı vatandaşları uyardı.
Plastik şişe kullanımı diyabet riskini arttırıyor! Dikkat etmek için neler yapılmalı? Plastik şişe kullanımı diyabet riskini arttırıyor! Dikkat etmek için neler yapılmalı? ABD’de yapılan bir araştırma, pet şişe ve damacana gibi plastik üretimlerde kullanılan bir kimyasalın diyabet riskini artırdığı ortaya konuldu. Hastalığa karşı korunmak için neler yapılması gerektiği ise merak edildi.
Kelebek hastalığı nedir, tedavisi var mı, belirtileri neler? Kelebek hastalığı nedir, tedavisi var mı, belirtileri neler? Kelebek Hastalığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar hastalığın belirtilerinin neler olduğunu merak ediliyor. Kelebek Hastalığı hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
Uzmanı uyardı! Klima karşısında uzun süre kalmayın! Uzmanı uyardı! Klima karşısında uzun süre kalmayın! Yaz aylarının gelmesiyle artan sıcaklar nedeniyle klima kullanımında artış oldu. Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı Doktor Müslim Gül, klima kullanımı konusunda uyardı.
Gözlük camı nasıl temizlenir, nelere dikkat etmek gerekir? Gözlük camı nasıl temizlenir, nelere dikkat etmek gerekir? Gözlük kullanan insanların en sık karşılaştığı problemlerden biri de gözlük camının kirlenmesidir. Gözlük camını iyi bir şekilde temizlemenin bazı püf noktaları bulunuyor.
Birçok yetişkin fiziksel aktiviteleri ihmal ettiği için risk altında! Dünya Sağlık Örgütü uyardı Birçok yetişkin fiziksel aktiviteleri ihmal ettiği için risk altında! Dünya Sağlık Örgütü uyardı Dünya Sağlık Örgütü küresel fiziksel aktivite ve egzersiz oranlarına ilişkin bir rapor yayımladı. Rapora göre fiziksel aktiviteleri ihmal edenlerin hastalık riski altında olduğu kaydedildi.
Onaylı randevu sisteminde yeni uygulama başladı! 7 maddede sistemin tüm özellikleri Onaylı randevu sisteminde yeni uygulama başladı! Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerdeki randevu sisteminin daha düzenli hale getirilmesi için hayata geçirilen onaylı randevu sisteminde yeni bir uygulama başladı. Uygulama ile birlikte sistemin yeni özellikleri de merak edildi.