Sağlık

Bakan Işıkhan Sağlık Uygulama Tebliği ile sağlanacak iyileştirmeleri duyurdu Bakan Işıkhan Sağlık Uygulama Tebliği ile sağlanacak iyileştirmeleri duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği ile Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlar için sağlanacak olan iyileştirmelere dair bilgiler verdi. Bakan Işıkhan, ilgili açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yayımladı.
Uzmanlar uyardı: Yüksek stres obeziteye neden oluyor Uzmanlar uyardı: Yüksek stres obeziteye neden oluyor Uzmanlar yüksek stresin obeziteyi tetiklediğine ilişkin açıklamaları ile gündeme geliyor. Yüksek stres nedeniyle yeme bozukluğu tehlikesinden bahseden uzmanlardan obezite uyarısı geldi.
Sağlık Bakanlığı vatandaşları sıcaklara karşı önlem almaya çağırdı Sağlık Bakanlığı vatandaşları sıcaklara karşı önlem almaya çağırdı İnsan vücudunun bulunduğu ortama göre olumsuzluklarla karşı karşıya kalma ihtimali sağlık sıkıntısı yaşayanlar için önemli bir durum olarak göze çarpıyor. Özellikle hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği dönemde bir çok insandan farklı hastalığı yaşayanların özel olarak önlem alması gerekiyor.
Bu besinler yazın tehlike saçıyor aman uzak durun Bu besinler yazın tehlike saçıyor aman uzak durun Yaz aylarında yaşanan sıcaklık artışları vatandaşların beslenme rutinlerini de etkileyebiliyor. Uzman diyetisyenler ise bu durumun önüne geçmek üzere pek çok uyarı yaparken yazın uzak durulması gereken besinleri sıraladı.
Ankara İstanbul İzmir gerekirse dışarı bile çıkmayın! Eyyam-ı Bahur uyarısı geldi hayatınız ters düz olacak Ankara İstanbul İzmir gerekirse dışarı bile çıkmayın! Eyyam-ı Bahur uyarısı geldi MGM, Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarının geleceğini duyurduğu açıklama sonrası uzmanlardan da uyarılar peş peşe geldi. Gerekirse dışarı bile çıkılmaması gerektiği ifade edilirken özel sağlık durumlarına da dikkat çekildi.
Ünlüler Kızılay'ın kan bağışına destek çağrısında bulundu Ünlüler Kızılay'ın kan bağışına destek çağrısında bulundu Kan bağışı yapmak diğer insanların hayatlarının kurtarılmasında kritik rol oynamasından dolayı bir vatandaşlık görevi olarak görülüyor. İnsan sağlığına faydası bulunan kan vermek ile ilgili dönem dönem sosyal sorumluluk hareketleri yapılıyor.
DSÖ'den Avrupa'ya Alkol uyarısı: Acilen önlem alın DSÖ'den Avrupa'ya Alkol uyarısı: Acilen önlem alın Aşırı alkol tüketimi ve buna bağlı olarak gelişen rahatsızlıklar her sene binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Ciddi bir sağlık sıkıntısı olan alkol ile ilgili dünyanın en kapsamlı sağlık kuruluşundan bir açıklama geldi.
Uzmanı uyardı! Kaynağı belli olmayan suları tüketmeyin Uzmanı uyardı! Kaynağı belli olmayan suları tüketmeyin Yaz aylarında özellikle dışarıda vakit geçirildiği için yiyecek ve içecek tüketiminde hijyenik bir tüketim yapılması gerekiyor.
Isı stresi nedir, belirtileri nelerdir? Isı stresi nedir, belirtileri nelerdir? Artan sıcaklığa bağlı gelişen ısı stresinin ne anlama geldiği ve belirtilerinin neler olduğu merak ediliyor.
Sığırdan alınan kalp kapakçığı ile sağlığına kavuştu Sığırdan alınan kalp kapakçığı ile sağlığına kavuştu 80 yaşındaki Şaziye Karagöz'e sığırdan alınan kalp kapakçığı takıldı. Yaşlı kadın, geçirdiği operasyon sonucu eski sağlığına kavuştu.
Sağlık Bakanlığından Sıcak Bitkinliği uyarısı Sağlık Bakanlığından Sıcak Bitkinliği uyarısı Ülke genelinde etkisini gösteren mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları insanlarda sağlık sıkıntıları yaşanmasına neden oluyor. Bu konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara bir bilgilendirme yapıldı.
Mevsimler ruh sağlığını etkiliyor! Aşırı sıcaklar sinirlendiriyor! Mevsimler ruh sağlığını etkiliyor! Aşırı sıcaklar sinirlendiriyor! Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, mevsimlerin insanların ruh sağlığı üzerindeki etkileri hakkında konuştu.