Sağlık

İnsanlarda beyin kanseri çalışması 2 yıl boyunca denenecek İnsanlarda beyin kanseri çalışması 2 yıl boyunca denenecek Bilim dünyasında yapılan çalışmalar şaşırtmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, “EdU” isimli molekül üzerinde yaptığı çalışmalar neticesinde beyin kanseri üzerinde çalışma yapılabileceğini belirtti.
Gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutar mı? Uzmanların araştırmalarından çarpıcı sonuç! Gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutar mı? Uzmanların araştırmalarından çarpıcı sonuç! Gece uykusunu uyuyamayanların gündüz uyuyarak bu eksikliği kapatmaya çalıştıkları biliniyor. Uzmanlara göre gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutar mı?
Temel Reis hepimizi kandırmış! Resmi rapor hatayı ortaya koydu meğer ıspanak... Temel Reis hepimizi kandırmış! Resmi rapor hatayı ortaya koydu meğer ıspanak... Annelerin çocuklarına yedirmek için en çok mücadele ettiği sebzeler arasında yer alan Ispanak, Temel Reis çizgi filmine de konu olmuştu. Çizgi film annelerin de destekçisi haline gelmişti.
Marburg virüsü nedir, Türkiye'de var mı 2024, nasıl bulaşır? Belirtileri ve ölüm oranı Marburg virüsü nedir, Türkiye'de var mı 2024, nasıl bulaşır? Belirtileri ve ölüm oranı Yarasalardan bulaşan ölümcül virüs alarmı büyük panik yarattı. Karantina ve ölüm haberleri sonrası dünya diken üstüne gelirken Türkiye'de marburg virüsü var mı, nasıl bulaşır, tedavisi var mı soruları gündeme geldi.
Antibiyotik etkisi yapıyor! Evinizden eksik etmeyin, ilaç kullanımına son! Antibiyotik etkisi yapıyor! Evinizden eksik etmeyin, ilaç kullanımına son! İlaç kullanımlarının insan sağlığına olumsuz etki etmesi üzerine geleneksek tıptan yardım alınmaya başlanıldı. Antibiyotik kullanımlarında alternatif olabilecek ve güçlü etkisi ile bilinen kekik mucize etki yapıyor.
Yaşam süresini uzatmanın basit yolları açıklandı! Yaşam süresini uzatmanın basit yolları açıklandı! İnsan ömrünün süresini kısaltan bazı yanlışlıkları herkes fark etmeden her gün yapabiliyor. Hangi yanlış uygulamalar ömrünüzün süresini kısaltıyor?
Genel Cerrahi uzmanı uyardı: Meme kanserinin en erken evre belirtileri Genel Cerrahi uzmanı uyardı: Meme kanserinin en erken evre belirtileri Ne yazık ki son dönemde meme kanseri görülme sıklığı büyük oranda artarken Genel Cerrahi Uzmanı meme kanseri belirtileri hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Sabah uyanır uyanmaz kahve içenler dikkat! Sabah uyanır uyanmaz kahve içenler dikkat! Pek çok kişi sabah uyanır uyanmaz ayılmak için hemen kahveye yöneliyoruz. Ancak bu duruma karşı uzmanlar uyarıyor. Çünkü sabah aç karnına içilen 1 fincan kahvenin yarardan çok zararı var.
En sağlıksız yiyecek! Doktorlar sakın yemeyin diyerek uyarıyor! En sağlıksız yiyecek! Doktorlar sakın yemeyin diyerek uyarıyor! Sağlıklı beslenmek çok sayıda hastalığın önüne geçebilirken çoğu insan sağlıklı beslendiğini düşünerek kendisini adeta ateşe atıyor. Doktorların tüketilmesini istemediği yiyecekler hangileridir?
Kalp krizine neden olduğu ispatlandı! Sakın bu suları içmeyin! Kalp krizine neden olduğu ispatlandı! Sakın bu suları içmeyin! Su tüketmek doktorların en çok üzerinde durdukları konu olurken yanlış bir şekilde tüketilen suyun kalp krizine neden olduğu ortaya çıkarıldı.
Obeziteden daha tehlikeli: O hastalık sinsice ilerliyor Obeziteden daha tehlikeli: O hastalık sinsice ilerliyor Obezite dünyanın en ciddi sağlık sorunu olarak biliyor. Pek çok hastalığın başı olarak bilinen obezite kalp başta olmak üzere vücudumuzun pek çok yerini etkileyebiliyor. Uzmanlar bu noktada düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmeyi öneriyor.
Bu kış grip olmayacaksınız! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı, her sabah bir kaşık yemek yeterli! Bu kış grip olmayacaksınız! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı, her sabah bir kaşık yemek yeterli! Kış mevsiminin yaklaşması ile beraber grip ve nezle gibi hastalıklara karşı alınabilecek önlemler çokça araştırılmaya başlandı. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kış hastalıklarından korunmanın yollarını açıkladı.