Sağlık

İstanbul ve Ankara’da ücretsiz HPV aşısına sosyal yardım şartı İstanbul ve Ankara’da ücretsiz HPV aşısına sosyal yardım şartı HPV aşısı kadın sağlığı için büyük bir önem taşıyor. Rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısının önerilmesi ile beraber yüksek maliyetlerden dolayı her kadın bu aşıya erişim sağlayamıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ücretsiz HPV aşısı için duyuru yaparken bir duyuru da İstanbul Büyükşehir Belediyesinden geldi.
HPV aşısı nedir? Ücretsiz HPV aşısı desteği kimler için geçerli? HPV aşısı nedir? Ücretsiz HPV aşısı desteği kimler için geçerli? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da yaşayan vatandaşlara ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlatacaklarını açıkladı. Gündem olan açıklama sonrası bu aşının ne olduğu ve neden yapıldığı konusu bir kez daha gündem oldu.
Hastane randevularında yeni dönem başladı Hastane randevularında yeni dönem başladı Uzun bir süredir sağlık gündeminin birinci sırasında yer alan randevu sistemi değişikliği bugün hayata geçirildi. Bu yeni sistem ile randevu alma işlemlerinde yaşanan sıkıntıların büyük oranda giderilmesi hedefleniyor.
Hastane randevularında yeni dönem başlıyor! Onaysız Randevu olmayacak Hastane randevularında yeni dönem başlıyor! Onaysız Randevu olmayacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu sistemin yürürlüğe girmesi için beklenen gün geldi. Bu günden sonra vatandaşların daha kolay randevu alması bekleniyor.
CHP Ankara Milletvekili Yaman'dan Bakan Koca'ya cevap! Bakılan hasta sayısı bir başarı göstergesi değildir CHP Ankara Milletvekili Yaman'dan Bakan Koca'ya cevap! Bakılan hasta sayısı bir başarı göstergesi değildir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevusunun bir gece önce onaylanmasını gerektiren Onaylı Randevu Sistemine, 13 Mayıs Pazartesi günü başlanacağını açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman'dan Bakan Koca'ya yanıt geldi.
CHP Ankara Milletvekili Dr Yaman Meclis'te hemşirelerin sorunlarını dile getirdi CHP Ankara Milletvekili Dr Yaman Meclis'te hemşirelerin sorunlarını dile getirdi Dünya Hemşireler Günü, hemşirelerin topluma yaptıkları katkıları onurlandırmak üzere her yıl dünya genelinde 12 Mayıs tarihinde kutlanan özel gün olarak kayıtlara geçiyor. Ülkemizde de kutlanan Hemşireler Günü kapsamında Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, TBMM'de basın açıklaması düzenledi.
Bakan Koca açıkladı! MHRS'de onaylı randevu dönemi başlıyor Bakan Koca açıkladı! MHRS'de onaylı randevu dönemi başlıyor Uzun bir dönemdir vatandaşların dile getirdiği hastanelere randevu bulunamaması konusuna dair geçtiğimiz günlerde önemli adımlar atılacağı ifade edilmişti. Konu hakkında yeni bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni uygulamanın ne zaman hayata geçeceğini duyurdu.
SGK geri ödeme listesine 47 ilacı daha aldı SGK geri ödeme listesine 47 ilacı daha aldı İlaçları ger ödeme listesinden çıkarılması zaman zaman gündem oluyor. Bu durum ilaca olan erişimi etkilerken SGK'nın geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındığı ifade edildi.
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı? Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan 36 bin personel alımı ilanı duyurulmuştu. Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin başvuru kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığı merak edildi. Bu çerçevede merak edilen sorulara da yanıt aranmaya başladı.
Sağlıklı sanılıyor ama her biri şeker deposu! Miktara dikkat etmeyen kilo alıyor sağlığından oluyor Sağlıklı sanılıyor ama her biri şeker deposu! Miktara dikkat etmeyen kilo alıyor sağlığından oluyor Sağlıklı yiyecekler sıklıkla araştırılıyor. Özellikle diyet dönemlerinde sağlıklı olarak adlandırılan atıştırmalıklara olan rağbet artarken aslında bunların pek de masum olmadığı ortaya çıktı. Adeta şeker deposu olan bazı yiyeceklerin sağlığı olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.
Bakan Işıkhan 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu! Bakan Işıkhan 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bazı ilaçların geri ödeme listesine alındığına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Uyku felci riskini azaltmak mümkün! İşte bilinmesi gereken bazı ipuçları Uyku felci riskini azaltmak mümkün! İşte bilinmesi gereken bazı ipuçları Pek çok kişinin uyku esnasında yaşadıkları hareket edememesi veya konuşamaması durumunu ortaya çıkaran uyku felci riskini azaltmak için bilinmesi gerekenleri uzman isim açıkladı.