Yaz sıcağında soğuk duş alanlar dikkat!

Havaların ısınması nedeniyle serinlemek isteyenler soğuk duş alıyor. Prof. Dr. Servet Altay ise yaz sıcağında soğuk duş almanın kalp sağlığını bozabileceğini söyledi.

Yaz sıcağında soğuk duş alanlar dikkat!

Sıcak havalarda serinlemek için duş alanların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Prof. Dr. Servet Altay, yaz sıcağında soğuk duş almanın kalp sağlığını bozabileceğini anlattı.

Prof. Dr. Servet Altay, sıcak havalarda serinlemek için tercih edilen soğuk duşun kalp sağlığını olumsuz etkileyebildiğini ifade etti. Prof. Dr. Altay, aşırı sıcakların insan yaşamını olumsuz etkilediğini anlattı. Sıcak havalarda vücudun ısı dengesini sağlamak için farklı yolların tercih edildiğini, bunlardan birinin de soğuk suyla serinlemek olduğunu anlatan Servet Altay, yazın serinlemek için soğuk suyla duş alınmasının yanlış olduğunu, vücudun ısı dengesini korumaya çalışırken damar ve kalp hastalıklarının ortaya çıkabildiğini söyledi.

Yaz sıcağında soğuk duş alanlar dikkat!

"BİRDEN SOĞUK SUYA GİRMEK KALP SPAZMLARINA NEDEN OLABİLİYOR"

Soğuk duşun yarardan çok zararı olduğunu anlatan Altay, "Soğuk duşa ya da hızlı bir şekilde soğuk suya girmek vücudu olumsuz etkiliyor. Dolaşım bozukluğu oluyor, damarlar soğuğa bağlı spazma uğruyor. Vücudun dış tabakasındaki damarlarda olan bu durum sonucunda ani kan basıncı dengesizlikleri olabiliyor. Tansiyon düşmesi ve artmasına bağlı bayılmalar yaşanabiliyor. Aynı zamanda kalbin kendi damarlarında da bu olabiliyor. Dolayısıyla birden soğuk suya girmek kalp spazmlarına da neden olabiliyor" dedi.

Prof. Dr. Servet Altay, ılık duş almanın en doğrusu olduğunu belirtiyor. Altay, eğer soğuk suya girilecekse de bu durumun yavaş yavaş olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER