Yaz aylarında estetik ameliyat yapılır mı, sakıncalı mı?

Yaz aylarında estetik operasyonlarının yapılmasının sakıncalı olup olmadığı merak ediliyor.

Yaz aylarında estetik ameliyat yapılır mı, sakıncalı mı?

Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alper Ural, yaz aylarında estetik operasyon geçirecek vatandaşların merak ettiği soruları cevapladı.

Yaz aylarında estetik operasyonlarda yaraların daha zor iyileşeceğine dair bir algı bulunuyor. Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alper Ural, yazın estetik ameliyat yapılmasının sakıncalı olduğu ile ilgili tıp literatüründe herhangi bir bilginin bulunmadığını söyledi.

Yaz aylarında estetik ameliyat yapılır mı, sakıncalı mı?

YAZIN BİRÇOK İNSANIN TATİL PLANLARI OLUYOR

Ural, dikkat edildiği takdirde mevsim fark etmeksizin her zaman estetik cerrahi ameliyatlarının yapılabileceğini söyledi. Herhangi bir estetik operasyon geçiren bir kişinin mutlaka yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanması gerektiğini belirten Doç. Dr. Ural, “Güneş altına direkt olarak maruz kalmamak gerekiyor. Özellikle ilk 1-2 hafta zaten mevsimden bağımsız olarak biz herhalde istirahat öneriyoruz. Bu süreyi güzel şekilde atlattıktan sonra, klimalı ortamlarda olduktan sonra bir engel teşkil etmez. Ancak yazın birçok insanın tabii tatil planları oluyor. En çok sorulan sorunların başında da bu geliyor" dedi.

Özellikle ilk 1 ay deniz ve havuzdan uzak kalınması gerektiğini anlatan Ural, yaraların kapandıktan sonra tatil planları yapılabilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER