Yapay zeka anne adaylarının en büyük yardımcısı olacak!

Teknoloji her geçen gün biraz daha gelişmeye devam ederken yapay zeka bu seferde bebek bekleyen anne adaylarının en büyük yardımcısı olacak. Gelişen teknoloji gebelik sürecini kolaylaştıracak.

Yapay zeka anne adaylarının en büyük yardımcısı olacak!

Hamilelik ve doğum sürecinin en çok korkutan bölümü belirsizlik olarak ortaya çıkarken yapay zeka anne adaylarının işini kolaylaştıracak bir çözüm sundu. Geliştirilen proje ödül alırken kadınların hem hamilelik hem de doğum sürecinde hem de sonrasında karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm sunacak.

YAPAY ZEKADAN ANNE ADAYLARINA TAM DESTEK!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Ali Gaffar Toksoy, Maltepe Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Kaan Yavuz ve Kayseri Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Furkan Yiğit'ten oluşan "Cloud Knights" adlı takımın geliştirdiği "Gebelik ve Sonrası Asistanı Projesi" hayatı kolaylaştırıcı yönüyle dikkati çekiyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Huawei Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen Kodlama Maratonu kapsamında kendilerine Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan "Sağlık ve Kaliteli Yaşam" konusunda proje geliştirme görevi verildiğini belirten Toksoy, kendisinin ve takım arkadaşlarının yakınlarında zor geçen gebelik süreçlerine şahit olmalarından dolayı bu alanda çalışma yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Geliştirilen programdan isteyen kişiler internet ve mobil uygulamayı kullanarak faydalanabilecekler. Uygulama tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek. Söz konusu program Kodlama Maratonu içerisinde düzenlenen yarışmada birinci olarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER