Yakında kanseri kokusundan tanıyacağız! Kanser böyle kokuyormuş

Kanser günümüzün ölümcül hastalıkları arasında yerini alıyor. Uzmanlar yakın zamanda kanserin kokusundan tanınabileceğini belirtti. Konu ile ilgili yapılan çalışmada insanların hasta olduklarında kötü bir koku çıkardığı ortaya konuldu.

Yakında kanseri kokusundan tanıyacağız! Kanser böyle kokuyormuş

Dünya'da en ölümcül hastalıkların başında akciğer kanseri geliyor. Kanser türlerinin büyük bir kısmı erken teşhis edildiğinde tedavi başarısı daha yüksek oluyor. Bu noktada erken teşhisin hayat kurtardığı uzmanlar tarafından sık sık dile getiriliyor.

Yapılan açıklamaya göre yakında hastalıkları kokusundan anlayabileceğiz. BBC’de yer alan haberin detaylarına göre geçen yıllarda koku alan bir makine meme kanserini teşhis etmişti. Buradan yola çıkan uzmanlar kanseri yakında kokusundan tanıyabileceğimizi söylüyor.

İNSAN HASTALANDIĞINDA KOKUYOR

Yapılan bir deneyin sonucuna göre insanlar hastalandıklarında çevreye kötü kokular yayıyor. Özellikle kanser geçiren insanlar ve yakınların oluşturmuş olduğu bir dayanışma grubunda bir kadın eşinin prostat kanseri olduğunda burnuna hep bozuk bir koku geldiğini söylüyordu.

BENZER BİR KOKU DAHA ALMIŞ

Adam prostat kanseri için tedavi olduğunda kadın, kokunun geçtiğiniz belirtmiş. Ancak kadın 2012 yılında yeniden benzer bir koku almaya başlamış. Bu sefer kendisi için akciğer kanseri teşhisi konulmuş.

Buradan yola çıkan bilim insanları yakın gelecekte hastalıkları kokusundan tanınabilecek hale geleceğini ifade ediyor. Özellikle kanser gibi ölümcül rahatsızlıklarda erken teşhis çok önemli olduğu için bu yöntemin oldukça kullanılabileceği belirtiliyor.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER