Uzmanlar uyardı: Kahvaltıda asla tüketilmemesi gerekiyor

Uzmanlar kahvaltıda asla tüketilmemesi gereken besinleri sıralamaya devam ediyor. Güne sağlıklı bir başlangıç yapmak için kahvaltı şart. Ancak kahvaltıda tüketilen besinlerin türü de son derece önemli. İşte kahvaltıda yenmemesi gereken besinler..

Uzmanlar uyardı: Kahvaltıda asla tüketilmemesi gerekiyor

Türk geleneklerinde kahvaltının önemi çok büyüktür. Sağlık açısından da güne zinde başlamak ve kilo sağlığını korumak için de kahvaltı yapılması gerekiyor. Ancak kahvaltıdan verim alabilmek için yediğiniz şeylere de dikkat etmeniz gerekiyor.

KAHVALTIDA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER

Kahvaltılık Gevrekler: Kahvaltı denilince herkesin aklına zengin sofralar geliyor. Ancak bazen vaktimiz olmadığında gevrekleri ve hafif pratik şeyleri tercih edebiliyoruz. Bu noktada pek çok kişinin tercih ettiği ürünler arasında olan şekerli kahvaltı gevrekli ciddi zarar verebilir.

Kahvaltılık gevrekler içerisinde yüksek oranda şeker barındırmaktadır. Bu tür besinler kan şekerinin düşmesine sebep olur ve gün boyunca açlık hissetmenize neden olur.

Beyaz Ekmek: Günümüzde pek çok kişinin evine giren beyaz ekmekler sürekli olarak tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. Kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine sebep olan beyaz ekmekler yerine tahıllı ekmek ya da tam buğdaylı ekmekleri tercih edebilirsiniz.

Salam, Sucuk, Sosis: İşlenmiş et kategorisine giren salam, sucuk ve sosis gibi ürünler içerisinde yüksek tuz barındırmaktadır. Bu tür yiyecekler kalp krizi riskini artırabilir, damaların tıkanmasına da sebep olabilir.

Hazır Meyve Suları: Kahvaltının yanında pratik bir içecek gibi görünse de içerisinde barındırdığı şeker oranı ile ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Hazır meyve suyu tüketmek yerine meyve kurularından meyve suyu yapabilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER