Uzmanlar uyardı: Bu belirtiler varsa hemen hastaneye gidin

Havaların soğuması ile birlikte mevsimsel hastalıklar yine ortaya çıkmaya başladı. Hastalıkların hızla yayılması ve salgın boyutuna ulaşması sebebi ile uzmanlardan uyarılar da gecikmedi.

Uzmanlar uyardı: Bu belirtiler varsa hemen hastaneye gidin

Uzmanlardan salgın hastalıklara ilişkin uyarılar peş peşe geldi. Yapılan açılamada özellikle okul, cami ve alışveriş merkezi gibi toplu alanlarda daha dikkatli olunması gerektiği aktarıldı. Bu bölgelerde olası salgın hastalıkların daha hızlı yayılacağı ifade ediliyor.

HEMEN UZMANA BAŞVURUN

Enfeksiyonlarda meydana gelen artışlar uzmanların uyarılarını peş peşe sıralamasına neden oluyor. Uzmanlar yaptığı açıklamasında özellikle alerji, astım ve KOAH gibi kronik rahatsızlığı olan kişilerin öksürük, balgam ve nefes darlığı gibi belirtiler yaşaması halinde hemen bir uzmana başvurmaları gerektiğini ifade ediyor.

EL HİJYENİ VE MASKE KULLANIMI

Çocukların hapşırık ve öksürük gibi yakın temas içerisinde olunan ortamlarda mikropları daha hızlı kapabileceklerini ifade eden doktor el hijyeninin altını çiziyor. Özellikle hasta olan bir kişinin ortamına girildiğinde maske kullanımı ve sık sık el yıkanması korunmayı sağlayabilir.

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, “Özellikle acil servislere başvuran, bir polikliniğe başvuran, ateş yüksekliği, boğaz ağrısı, kuru öksürük, halsizlik şikayetleriyle gelen çok sayıda hem çocuk hastamız hem de yetişkin hastamız mevcut” açıklamasını yaptı.

BU BELİRTİLERE DİKKAT

Belirtiler için de açıklama yapan Uğurcan, boğaz ağrısı, burun akıntısı, eklem ağrısı, ateş yüksekliği ya da halsizlik gibi durumlar karşısında bir uzmandan yardım alınması gerektiğinin de altını çiziyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER