Uzmanı uyardı! Karpuz-peynir ikilisine dikkat!

Uzmanlar, yaz mevsiminde beslenme alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle vatandaşları uyarıyor.

Uzmanı uyardı! Karpuz-peynir ikilisine dikkat!

Yaz mevsiminde beslenme şekillerindeki değişiklik, yaşamı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, yaz mevsiminde sağlıklı beslenme konusunda vatandaşları uyardı.

Yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, sağlıklı olduğuna inanılan birçok besinin zararlarının olabileceğini belirtti. Porsiyon büyüklüğüne dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Sarıkaya, birlikte tüketilen karpuz ve peynirin yüksek protein ve şeker sebebiyle vücuda zarar verebileceğine dikkat çekti. Yaz mevsiminde tok tutan besinlerin tercih edilmesini öneren Sarıkaya, meyve tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Uzmanı uyardı! Karpuz-peynir ikilisine dikkat!

KARPUZ-PEYNİR İKİLİSİNDE PORSİYON MİKTARINA DİKKAT EDİLMELİ

Karpuz-peynir ikilisinin, fazla tüketildiğinde sebep olabileceği sağlık sorunlarını aktaran Dr. Sarıkaya, “Yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuz ve peynir ikilisine oldukça dikkat edilmesi gerekir. Uzun süreli tokluk sağlamayan karpuzun yanında iyi bir protein kaynağı olan peynir tüketmeniz kan şekerini dengeleyerek doygunluk, dolayısıyla porsiyon kontrolü sağladığı için aynı zamanda da faydalıdır. Karpuz, şeker oranı yüksek olduğundan insülin salgısını artırıp göbek çevresi yağlanmasına sebep olur. Peynirin fazla tüketilmesi de vücuda gereğinden fazla yağ ve tuz alınması yani kilo anlamına gelebilir. Bu nedenle karpuz-peynir ikilisinde porsiyon miktarı göz önünde tutulmalı. Bunlar dikkate alınmadığında ise çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşılabiliyor” ifadelerini kullandı.

Yaz meyvelerine dikkat edilmesi konusunda uyaran Sarıkaya, vatandaşların bilinçli tüketim yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER