Uzmanı uyardı! Kahvaltıda kavurma değil peynir ve yeşillik yiyin!

Kurban Bayramında et tüketiminde artış yaşanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, et tüketimi hakkında dikkat edilmesi gerekenleri söyledi.

Uzmanı uyardı! Kahvaltıda kavurma değil peynir ve yeşillik yiyin!

Kurban Bayramında et tüketimine dikkat edilmemesi nedeniyle bazı sağlık sorunları yaşanabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, et tüketimi hakkında bilgilendirdi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, Kurban Bayramı'nda günün ilk öğününe etle başlandığını ancak yeni kesilen etin sert ve pişmesi zor olduğu için sindirim problemi yaşatabileceğini söyledi. Kurban Bayramı'nda kahvaltı olarak et yerine yumurta, peynir gibi protein miktarı yüksek ürünlerin tercih edilmesinin doğru olduğunu anlatan Diyetisyen Enez Baş, “Kurban bayramlarında günün ilk ve önemli öğünü kahvaltı genelde kavurmalı sofralar ile başlar. Ancak yeni kesilen et sert ve pişmesi zor olduğu için sindirim problemlerine sebep olabilir. Etin tüketilmesi için en az 24 saat bekletilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

KAHVALTIDA ET YERİNE BUNLARI TÜKETİN!

Diyetisyen Baş, kahvaltıda et yerine yumurta, peynir gibi protein kaynakları, tam tahıllı ekmek, taze yeşillikler, domates, salatalık ve biber tüketilmesini önerdi. Diyetisyen Enez Baş bayram ziyaretlerinden dolayı öğün saatlerinin gecikmemesine dikkat etmek gerektiğini söyledi. Baş, ziyaretler sırasında sunulan ikramlıklardan mümkün olduğunca şekersiz çay, kahve ya da varsa sadece ayran tercih edilmesini, çok fazla ısrar olursa bile en fazla 1 çeşit ikramlık tüketilmesini tavsiye etti.

Uzmanı uyardı! Kahvaltıda kavurma değil peynir ve yeşillik yiyin!

"HER ZİYARETTE ÇAY, KAHVE İÇMEMEYE ÇALIŞIN"

Çay, kahve tüketimini sınırlandırmanın önemine değinen Diyetisyen Enez Baş, “Her ziyarette çay, kahve içmemeye çalışın. Et içeren yemekler daha çok öğle öğününde tercih edilmeli, akşam öğünü olarak sebze ya da kurubaklagil yemekleri bulunmalıdır. Etli yemeklere lezzet vermesi için eklenen kuyruk yağı ya iç yağı kalp damar sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle et kendi suyuyla kısık ateşte pişirilmelidir. Etlerin az pişmiş olmamasına dikkat etmeli, yakmadan iyice pişirmeliyiz” dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, diyabet, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon gibi kronik hastalığı olanların Kurban Bayramında özellikle et tüketiminde dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER