Uzmanı açıkladı: Prostat hastalığının ilaçla tedavisi yok

Günümüzde erkeklerde sıkça görülmeye başlanan prostat hastalığına ilişkin uzmanlardan açıklama gelmeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre Üroloji Uzmanı Op. Dr. Veysel Yüzgeç, yaptığı açıklamasında prostat hastalığının ilaçla tedavisinin olmadığını söyledi.

Uzmanı açıkladı: Prostat hastalığının ilaçla tedavisi yok

Prostat hastalığının ilaçla tedavisi olmadığını ifade eden uzman isim bu hastaların yazın rahat ederken, kışın daha fazla sıkıntı çektiklerini söyledi. Prostat bir deri dokusu olduğu için yok edecek seviyede bir ilacın olmadığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) özelikle 40 yaşından sonra erkeklerin ürolojik muayene ve incelemeden geçmesi gerektiğini söylüyor. Uzman isim de yaptığı açıklamasında düzenli muayenenin önemine dikkat çekiyor.

PROSTAT HASTALIĞININ BELİRTİLERİ

Prostat hastalığının geçiştirilecek bir hastalık olmadığını anlatan Op. Dr. Yüzgeç, “Hasta zamanında opere edilmezse, önce mesane sonrada böbrekler olumsuz etkilenebilir, hasar görebilirler. Rahat işeyemeyenlerde, mesane zamanla normal anatomik yapısını kaybederek bozulmaya başlar. Aşağı doğru yansımayan basınç, yukarı doğru yani böbreklere doğru yansıyınca böbrekte hasar oluşturabilir, hatta böbrek yetmezliğine sebep olabilir. Bu hastalığın şakaya alınacak bir yanı yoktur. Eğer bir erkek 40 yaşını geçmişse ve sık sık idrara gidiyorsa, idrarını tam boşaltamıyorsa, ince yapıyorsa ve ileri atamıyorsa mutlaka en yakın zamanda bir üroloji uzmanına gözükerek muayene olması önerilir. Prostat hastalığı ilaçla yok edilemez, ilaçlar sorun bir müddet ötelenmiş olur. Prostat hastalığının nihai tedavisi cerrahidir. Her hastayı cerrahiye almak da uygun değildir. Hastalarımız ilaçla tedavi alırken dahi prostatları büyümeye devam eder. Rahatlatan ilaç bir süre sonra rahatlatmaz olur. İlaç etki etmediği için şikayetler giderek artar. Bu evrede ise ameliyatın devreye girmesi gerekiyor. Prostat kanserlerinde, hastalık, tahlil, MR ve biyopsi ile kesinleştikten sonra, ardından evreleme yapıp, hastalık prostatın dışına çıkmamışsa, endoskopik, laparoskopik veya robotik cerrahi işlemle tedavi yapılır” diye konuştu.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Belirtisi olanların mutlaka uzmanlardan yardım alması önerilmektedir.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER