Ünlüler Kızılay'ın kan bağışına destek çağrısında bulundu

Kan bağışı yapmak diğer insanların hayatlarının kurtarılmasında kritik rol oynamasından dolayı bir vatandaşlık görevi olarak görülüyor. İnsan sağlığına faydası bulunan kan vermek ile ilgili dönem dönem sosyal sorumluluk hareketleri yapılıyor.

Ünlüler Kızılay'ın kan bağışına destek çağrısında bulundu

Ülkemizde kan bağışı toplama konusunda yetkili Kurum olan Türk Kızılay, yer aldığı film ve diziler ile vatandaşların sevdiği oyuncuların katılımı ile bir bağış kampanyası başlattı.

Birbirimize candan bağlıyız adı verilen kampanyada Didem Balçın, Gülsim Ali, Murat Aygen, İlker Aksum, Ceren Benderlioğlu gibi isimler hem kendileri kan bağışında bulundu hem de vatandaşlara kan bağışı yapması çağrısı yaptı.

"KAN BULMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR"

Kampanya ile ilgili konuşan oyuncu Didem Balçın "Kan vermek çok kolay ama kan bulmak gerçekten çok zor. Bunu insan başına gelince daha iyi anlıyor. Benim de böyle bir deneyimim oldu bundan 2-3 sene önce. Ve o zaman öğrendim ki aslında bütün kanlar Kızılay'dan hastanelere yollanıyor. Kızılay'a bağış yapmak işte bu yüzden çok önemli" diyerek bu durumun ne kadar önemli olduğunu söyledi.

Ünlüler Kızılay'ın kan bağışına destek çağrısında bulundu

Oyuncu Emir-Ceren Benderlioğlu çifti ise "Yaz aylarında kan verme oranları ciddi oranda düşüyor. Bu, pek çok hasta için çok ciddi sorun teşkil ediyor. Haydi sen de en yakınındaki Kızılay Kan Merkezi'ne git ve bağışını yap. Yaz tatiline çıkmadan bunu yapman çok önemli" diyerek duruma dikkat çekti.

Kan vermek isteyen vatandaşlar için Kızılay şubeleri yılın her döneminde açık. Kızılay aynı zamanda gezici otobüsler ile meydanlarda kan bağışı topluyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER