Türkiye'de obezite oranı alarm veriyor! Çocuklar tehdit altında

Beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve günlük hayattaki hareketin büyük oranda azalması ile ne yazık ki Türkiye'de obezite oranlarında rekor yükseliş yaşandı. Türkiye Avrupa ülkelerini geride bıraktı...

Türkiye'de obezite oranı alarm veriyor! Çocuklar tehdit altında

Son dönemde Türkiye'de obezite oranları alarm vermeye başlarken pek çok hastalığın en önemli nedeni olarak gösterilen alınan aşırı kilolar sağlığı tehdit ediyor. Özellikle çocuklarda obezite oranları endişe verici boyutlara ulaşırken uzmanlar aileleri uyardı.

Kanser, kalp krizi, ani ölümler gibi çok sayıda hastalığın bir numaralı nedeni olarak gösterilen obezite konusunda Avrupa'da alarm seviyesine geçilirken Türkiye'de de pek çok hastanede obezite ile mücadele merkezleri kuruluyor. Danışanların sağlıklı bir şekilde kilo vermelerini sağlamak amacı ile özel beslenme programları oluşturulurken bir yandan da obezitenin zararları konusunda bilgilendirme yapılıyor.

OBEZİTE İLE MÜCADELE HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR!

Obezitenin vücutta sağlığı bozacak derecede anormal derecede yağ birikmesi anlamına geldiğini anlatan Uzm. Dr. Mandacı, "Dünyada ve ülkemizde obezite sıklığı fast-food beslenmenin artmasıyla beraber son yıllarda hızla artmış bulunmaktadır. Avrupa’da obezitenin en yüksek oranda görüldüğü ülke ne yazık ki ülkemiz Türkiye’dir. Ülkemizde yetişkinlik çağına ulaşmış her üç kişiden birisi obezite problemi ile mücadele etmektedir.

Türkiye'de obezite oranı alarm veriyor! Çocuklar tehdit altında

OBEZİTE HANGİ HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR?

Obezite başta kalp hastalıkları olmak üzere; şeker hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, inme, solunum yolu rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, eklem rahatsızlıkları, psikiyatrik hastalıklar ve hatta çeşitli kanserler için çok önemli bir risk faktörüdür. Dolayısıyla obezitenin önlenmesi bu hastalıklarında önlenmesi anlamına gelmektedir" dedi.

Türkiye'de obezite oranı alarm veriyor! Çocuklar tehdit altında - Resim : 2

OBEZİTE TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Obezite ile mücadele konusunda günümüzde 5 yöntem uygulanıyor. Bunlardan ilki ve en çok kullanılanı diyet tedavisi olarak göne çıkıyor. Bu tedavinin yanı sıra egzersiz, davranış değişikliği ve ilaç tedavisi de yapılabiliyor. Bunların başarısız olduğu hastalarda ise tüp mide ameliyatı olarak anılan cerrahi tedaviler uygulanabiliyor.

SONRAKİ HABER