Türkiye'de bu yıl maymun çiçeği vakası görüldü mü?

Maymun çiçeği vakalarının arttığına ilişkin yapılan açıklamaların ardından yeni salgın endişesi yaşayanlar maymun çiçeğinin Türkiye'de görülüp görülmediğini sorgulamaya başladı.

Türkiye'de bu yıl maymun çiçeği vakası görüldü mü?

Afrika'da hızla yayılmaya başlayan Maymun Çiçeği Virüsü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırlarını aşması nedeniyle hızlı yayılmasının ardından acil durum ilan edilmesi ile gündeme geldi. Maymun Çiçeği Virüsü belirtileri arasında yüksek ateş, yorgunluk hali, üşüme ve titreme, kas ağrıları gibi semptomlar yer alırken bu virüsün Türkiye'de görülüp görülmediği de merak konusu oldu.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, maymun çiçeği varyantı nedeniyle Afrika'da alarma geçildiğini duyurdu. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) kıta genelindeki maymun çiçeği varyantının alarm verici boyutta olduğunu, önümüzdeki hafta acil durum ilan edileceği duyuruldu.

TÜRKİYE'DE MAYMUN ÇİÇEĞI VAKASI GÖRÜLDÜ MÜ?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye'de bu yıl maymun çiçeği vakası görülüp görülmediğine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği varyantı sebebiyle uluslararası acil durum ilanı konusunu gündeme getirdiği belirtildi. DDM ayrıca ülkemizde herhangi bir "maymun çiçeği" vakasının tespit edilmediğini bildirdi.

Türkiye'de bu yıl maymun çiçeği vakası görüldü mü?

DDM tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'de bu yıl herhangi bir 'maymun çiçeği' vakası tespit edilmemiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili gerekli tüm önlemler alınmıştır. Bakanlık, tüm olası hastalık ve virüsler için ön araştırma ve hazırlık süreçlerini titizlikle yürütmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Ülkemizde görülmeyen vakanın belirtileri arasında yüksek ateş, yorgunluk hali, üşüme ve titreme, kas ağrıları ve vücutta döküntüler yer alıyor.

SONRAKİ HABER