Trafik kazası geçirdi! Beyninde tümör olduğunu öğrendi

50 yaşındaki Gülsüm Yakışan, geçirdiği trafik kazası sonrası yapılan tetkikler sonucu beyninde tümör olduğunu öğrendi.

Trafik kazası geçirdi! Beyninde tümör olduğunu öğrendi

Gülsüm Yakışan adlı kadın, beynindeki tümörden kazayla kurtuldu. Yakışan'ın geçirdiği trafik kazası sonrası beyninde tümör olduğu anlaşıldı.

Gülsüm Yakışan'ın 8 yaşındayken balkondan düşmesi sonucu beyninde oluşan tümör, geçirdiği trafik kazasının ardından yapılan tetkiklerde fark edilince ameliyatla çıkarıldı. Şubatta eşinin kullandığı otomobilden inerken arkadan gelen bir aracın çarpması sonucu başını kapıya çarpan 50 yaşındaki Gülsüm Yakışan, Konya'daki bir üniversite hastanesine kaldırıldı. Kaza sonrası kafa travması şüphesiyle çeşitli tetkikler yapılan Yakışan'ın, kafatasında daha önce olduğu düşünülen tümör tespit edildi.

Prof. Dr. Erdal Kalkan'a ulaşan Yakışan'ın, başarılı geçen ameliyatla tümörü alındı. Prof. Dr. Kalkan, hastanın kazaya bağlı herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını ancak beynin ön tarafında burun boşluğuna doğru uzanan yumurta büyüklüğünde bir kitle tespit edildiğini ifade etti.

"BU İLGİNÇ BİR VAKADIR"

Kalkan, "Bu tip tümörler, genellikle iyi huylu olan ama zaman içinde kötü huyluya dönebilen kitlelerdir. Tümörü tek seansta tam olarak çıkarttık. Yapılan incelemelerde, kitlenin yara iyileşmesi sonrası ortaya çıkan bir doku türü olduğunu belirledik. Hastayla yapılan görüşmelerde çocukluk çağında balkondan düşme sonucu kafa travması geçirdiğini öğrendik. Kafa travmalarından sonra nadir de olsa bu tür durumlarla karşılaşılma durumu oluyor. Bu da ilginç bir vakadır. Çok nadir görülür. Tesadüfen yakalanması, yani geçirilmiş bir kafa travması sonucu çektirilen bir tomografi ve büyükçe bir tümörün görülmesi. Bir kafa travmasına maruz kalındığı zaman uzun dömen kontrollerinin yapılması gerekir" dedi.

Kalkan, hastanın şu an hiçbir sorununun olmadığını söyleyerek, "Bu kitle fark edilmeseydi, hasta epileptik nöbet geçirebilirdi, burun boşluğuna doğru büyüyen kısmı kafa kaidesini erittiği zaman burnundan beyin omurilik sıvısı gelebilirdi. Kitlenin büyümesiyle kısmi felç, görme bozukluğu gibi problemler yaşanabilirdi" diye konuştu.

Trafik kazasına kadar başıyla ilgili problem yaşamadığını belirten Gülsüm Yakışan, travma sonrası oluşmuş bir kitle olduğu söylendiğinde balkondan düşmesini hatırladığını anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER