Tırnaktaki morarmaları küçümsemeyin!

Tırnakta dönemsel olarak meydana gelebilen morarmaları pek çok kişi önemsemiyor. Ancak uzmanlar tırnakta meydana gelen morarmaların mutlaka dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Bu durumun adına tırnak tümörü diyen uzmanlar riskleri anlattı.

Tırnaktaki morarmaları küçümsemeyin!

Tırnak tümörünün geç fark edilmesinin durumu ciddi boyutlara getirebileceğini ifade eden uzmanlar, iç organlara da sıçrama durumunun olabileceğini belirtiyor. Dr. Lindsey Zubritsky tırnaktaki morarmalar için uyarıda bulunurken, görülen belirtileri de tek tek sıraladı.

TIRNAKTAKİ MORARMALARA DİKKAT

Tırnakta koyu renkli dikey bir çizgi görülmesi halinde kısa zaman içerisinde bir uzmana danışılması gerektiğini ifade eden uzman isim, bu durumun nadir görülen bir kanser riski olabileceğini belirtti. Subungual melanom isimli nadir bir kanser türü olabileceği konusunda önemli ifadeler kullanan Dr. Zubritsky, bu hastalığın belirtilerinin kolay bir şekilde gözden kaçabileceğini söyledi.

Çünkü hastalığın belirtisinin genel olarak morarma şeklinde olabileceğini belirtti. Koyu kahverengi ya da siyah çizgi şekilde kendini gösterebilecek olan bu kanser türü fark edilmemesi halinde iç organlara da sıçrayabileceğini söyledi.

TIRNAKTAKİ DİĞER BELİRTİLERİ

Tırnaktaki diğer belirtileri de sıralayan Dr. Zubritsky tırnağın yapısının kalınlaşması, tırnak yatağının kalkması ya da ortadan ayrılmasının da görülebileceğini ifade etti. Tırnağın dış kısmından başlayıp deriye kadar renklendirebilecek olan bu rahatsızlık nadir olarak görülüyor.

Ancak uzman isim yaptığı açıklamasında tırnak üzerindeki her koyu çizginin tehlikeli olmadığını ifade etti. Tırnak üzerinde iyi huylu çizgilerin de olabileceğini ifade eden uzman isim bu durumda bir uzmana başvurulması gerektiğini belirtti.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Belirtileri fark edenlerin bir doktordan görüş alması ve muayene olması önerilmektedir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER